ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευχή για «καλό ταξίδι», Βασίλη, από ένα φίλο σου από το Συκούριο!…

Η πολύπλευρη και πλέον των 55 χρόνων δραστηριότητά μου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας, σαν ποδοσφαιριστής, διαιτητής, αθλητικογράφος, κατάφερε και μου συνέθεσε ένα τεράστιο πάνθεο γνωριμιών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ευχάριστων, που σήμερα έρχονται διαδοχικά και αλλεπάλληλα στη μνήμη μου και με σιγουριά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ομορφαίνουν και θα ομορφαίνουν το όποιο χρονικό υπόλοιπο της ζωής μου.

Στο πολύτιμο για μένα αυτό πάνθεον, σε μια ξεχωριστή σελίδα, υπάρχει το όνομα, η μορφή και το σπάνιο χαμόγελο του Βασίλη Νάστου, του φροντιστή του «Αχιλλέα» Φαρσάλων, της ιδιαίτερης αυτής φυσιογνωμίας του γηπέδου της γειτονικής πόλης, που η προχθεσινή είδηση του θανάτου του, ιδιαίτερα με στενοχώρησε, πολύ με πίκρανε.

Τον Βασίλη τον γνώρισα, την εποχή που σαν 14χρονος  ποδοσφαιριστής του «Κισσάβου», πήγαινα στο γήπεδο των Φαρσάλων να αγωνιστώ σαν αντίπαλος πολλών και τεράστιων ποδοσφαιρικών ονομάτων, όπως Πιτσάβας, Λάππας, Μουστάκας, Αρβανιτοζήσης και άλλων ταλαντούχων του «Αχιλλέα» και μετέπειτα αντίπαλος ποδοσφαιριστών της «Αναγέννησης», όπως Κούδας, Αλεξίου, Προσμίτης κ.ά. Όλοι αυτοί που ανέφερα και πολλοί άλλοι που στο σύντομο αυτό γράφημα, μου διαφεύγουν, εν ζωή σήμερα ή όχι, αποτελούν για μένα ευχάριστες αναμνήσεις.

Σταματώντας την ποδοσφαιρική μου δραστηριότητα και ξεκινώντας τη διαιτητική και πολλές φορές τη δημοσιογραφική, στις επισκέψεις μου στο γήπεδο των Φαρσάλων, δεν συναντούσα πλέον τους προαναφερόμενους φίλους – «αντιπάλους». Σχεδόν όλοι είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Σταθερή, αμετακίνητη και πάντα χαμογελαστή, στο αθλητικό αυτό χώρο, η παρουσία του φίλου μου πλέον, Βασίλη Νάστου. Πάντα με τον καλό λόγο στο στόμα του, στο καλωσόρισμα, στον αποχαιρετισμό. Πρωτοφανής και μοναδική συμπεριφορά, από την οποία αναδύονταν το ήθος και ο χαρακτήρας του.

Γι΄ αυτούς τους συνοπτικά αναφερόμενους λόγους, ο Βασίλης, επάξια αποτελεί μια ολόκληρη σελίδα στο πολύτιμο πάνθεον των αναμνήσεών μου. Καλό σου ταξίδι αξέχαστε φίλε και να είσαι σίγουρος ότι η αθλητική κοινωνία των Φαρσάλων είναι από προχθές «φτωχότερη» και ότι ένας φίλος σου από Συκούριο μεριά, δεν θα σε ξεχάσει ποτέ!…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΗΛΙΟΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις