ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την ομηρεία του επιχειρηματία στην Κρήτη

Δραματικές είναι οι εξελίξεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση απαγωγής του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ο οποίος κλείνει περίπου 150 ημέρες ομηρείας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», η οικογένεια του επιχειρηματία προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφή με τους απαγωγείς και σε μηνύματα που έχουν σταλεί ζητούν ίχνη ζωής και ελπίδας με αναφορές όπως «δώστε μας ίχνη ζωής να μη χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας» ή «πότε μας λέτε ότι έχει πεθάνει και πότε όχι». Οι απαγωγείς, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν τους άτυχους συγγενείς του 54χρονου… «βλάκες» που δεν καταλαβαίνουν τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης, όπως αυτοί τα εννοούν.

Ενδεικτικό ακόμη της τακτικής των απαγωγέων και των «παιχνιδιών υπομονής» που εφαρμόζουν είναι ότι στα αρχικά sms που είχαν στείλει προς την οικογένεια υπήρχαν αναφορές ότι «εμείς δεν βιαζόμαστε, έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας».

Στην ΕΛ.ΑΣ., πάλι, εντείνονται οι προσπάθειες για να δοθεί λύση στο μυστήριο της απαγωγής, αφού διαπιστώνει ότι οι συνεννοήσεις με την οικογένεια παρουσιάζουν στασιμότητα και υπάρχει διαφορά περίπου 40 εκατ. ευρώ μεταξύ ποινικών και της οικογένειας του 54χρονου για το ύψος των λύτρων που μπορεί να καταβληθούν. Η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει στοιχεία και αναλύσεις κλήσεων αλλά και αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών με στόχο να εντοπίσει τους δράστες.

Επιπλέον, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο με ένα μαύρο τζιπ Τσερόκι χωρίς ορατά στοιχεία πινακίδων που φαίνεται να είχε χρησιμοποιηθεί σε δεύτερη φάση για την αρπαγή Λεμπιδάκη και έχει κινηθεί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Παράλληλα, αναζητούν με ιδιαίτερη προσοχή στοιχεία και πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στα ίχνη των απαγωγέων για τους οποίους εκτιμάται ότι ζουν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις