ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προδόθηκε από ατομικά λάθη η ΑΕΛ – Έχασε με 4-1 στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό (video)

Τα λάθη των παικτών της ΑΕΛ της στοίχησαν ακριβά και έτσι γνώρισε βαριά ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4 – 1 από τον Ολυμπιακό στη πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ.

Η «βασίλισσα του κάμπου» μπορούσε να πιάσει στον ύπνο τους «ερυθρόλευκους», όμως στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Φορτούνης με πέναλτι στο 32′ άνοιξε το σκορ, ενώ το 2 – 0 έκανε ο Ανσαριφάρντ στο 68′. Μείωσε στο 71′ η ΑΕΛ με αυτογκόλ του Φιγκέιρας, ο οποίος στο 74′ με σουτ έκανε το 3 – 1. Το τελικό 4 – 1 διαμόρφωσε ο Φορτούνης στο 76′.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολλές αλλαγές, με 4 – 2 – 3 – 1 και τον Καπίνο κάτω από τα γκόλποστ, τον Μίλιτς αριστερά στην άμυνα, τον Φιγκέιρας δεξιά και στο κέντρο τους Βούκοβιτς, Ρέτσο. Μπροστά τους οι Ζντιέλας και Ανδρούτσος, δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή τον Πάρντο, αριστερά τον Σεμπά, επιτελικό μέσο τον Φορτούνη και κορυφή της επίθεσης τον Ανσαριφάρντ.

Για την φιλοξενούμενη ΑΕΛ, επέλεξε και αυτός το 4 – 2 – 3 – 1. Μπόζοβιτ τερματοφύλακας, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γουάλας, στο αριστερό ο Ρέντζας με κεντρικό αμυντικό τους Ζίζιτς και Φάρκας. Αμυντικά χαφ μπροστά τους οι Ανδρεόπουλος και Φατιόν. Σε ρόλο αριστερού χαφ ο Κουτσιανικούλης, δεξιά ο Ντέλετιτς, δεκάρι ο Λεοζίνιο και σέντερ φορ ο Περόνε.

«Κλείστηκε» η ΑΕΛ, «έκλεισε» και τον Ολυμπιακό

Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σαφής αμυντικούς προσανατολισμούς, με τις μνήμες από το γρήγορο γκολ στο ίδιο γήπεδο που είχαν δεχτεί τη προηγούμενη σεζόν. Ωστόσο δεν κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια, από όπου ήρθαν και οι δύο πρώτες φάσεις στο ματς. Πρώτα στο 6′ ο Φιγκέιρας από τα δεξιά άδειασε Γουάλας και Κουτσιανικούλη, σέντραρε αλλά ο Μπόζοβιτς στη μικρή περιοχή απομάκρυνε. Ενώ στο 12′ σέντρα του Μίλιτς από τα αριστερά, κεφαλιά γυριστή ο Ανσαριφάρντ, εύκολα ο Μπόζοβιτς μπλόκαρε.

Πρώτη τελική η ΑΕΛ, πρώτο γκολ ο Ολυμπιακός…

Οι «βυσσινί» είχαν πρόβλημα στη κυκλοφορία και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η πρώτη τους υποψία φάσης ήρθε στο 19′ όταν ο Ντέλετιτς από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Λίγο αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ανδρούτσος στο 31′ από τον άξονα σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Φορτούνης από κοντά μόνος του πήρε τη κεφαλιά, όμως ο Μπόζοβιτς σωτήρια απέκρουσε! Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν και στην επόμενη φάση το μηδέν.

Στο 32′ ο Ανδρούτσος βρήκε μέσα στη περιοχή και αριστερά τον Σεμπά, ο Ρέντζας τον έχασε, έπεσε στο έδαφος, ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση σέντραρε πάνω από τον Μπόζοβιτς που είχε κάνει έξοδο και ο Φάρκας με το χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης και δεν αστόχησε, παρότι ο Μπόζοβιτς έπεσε σωστά με το 1 – 0 να είναι γεγονός.

http://novavod-ownorg.akamaized.net/novasports/GOAL_LIVE_OSFP_AEL_1_0.mp4

Κενός χώρος για Ολυμπιακός και γκολ που δε μέτρησε για τους «βυσσινί»

Στη συνέχεια με τα στοιχεία του παιχνιδιού να έχουν αλλάξει η ΑΕΛ δεν κατάφερε και πάλι να γίνει πιο απειλητική. Το πρόβλημα παρέμεινε. Ανδρεόπουλος και Φατιόν αγωνίζοντας πολύ κοντά στην αμυντική τετράδα, με αποτέλεσμα να έχουν κενούς χώρους οι Ανδρούτσος και Φορτούνης να «φτιάξουν» το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ παράλληλα το επιθετικό τρανζίσιον ήταν αργό.

Ωστόσο οι παίκτες του Πάους, είχαν μία ευκαιρία πριν την ανάπαυλα. Ο Περόνε βρήκε τον Ζίζιτς μέσα στη περιοχή, που είχε μείνει ψηλά από μία εκτέλεση φάουλ νωρίτερα, αυτός πέρασε το Καπίνο και σκόραρε, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε ορθώς, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πήρε το ματς «φωτιά»! 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γραμμές της ΑΕΛ είχαν καλύτερες αποστάσεις. Με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να είναι καλύτερη. Ωστόσο αυτός που απείλησε πρώτος και πάλι ήταν ο Ολυμπιακός. Στο 59′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ανσαριφάρντ στη κίνηση σούταρε, αλλά ο Μπόζοβιτς είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε δύσκολα.

Βέβαια στο 68′ οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Γουάλας σε μία προώθησή του, έχασε τη μπάλα, ο Φορτούνης έβγαλε για τον Πάρντο στα δεξιά όπου έλειπε ο παίκτης της ΑΕΛ, ο Κολομβιανός έκανε τη παράλληλη σέντρα και ο Ανσαριφάρντ από κοντά έκανε το 2 – 0.

http://novavod-ownorg.akamaized.net/novasports/GOAL_LIVE_OSFP_AEL_2_0.1.mp4

Αλλά οι «βυσσινί» κατάφεραν τρία λεπτά μετά να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Καταπληκτική ενέργεια του Ντέλετιτς στην αντεπίθεση, έβγαλε για τον Κουτσιανικούλη στα δεξιά που μπήκε περιοχή, έκανε τη παράλληλη σέντρα και ο Φιγκέιρας άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2 – 1.

http://novavod-ownorg.akamaized.net/novasports/GOAL_LIVE_OSFP_AEL_2_1.mp4

Ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Λεοζίνιο από αριστερά σέντραρε, ο Ζίζιτς μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε τη κεφαλιά, αλλά ο Καπίνο έκανε την απόκρουση του αγώνα, απομακρύνοντας τη μπάλα.

Τα λάθη… «πληρώνονται»

Μετά από αυτό το επιθετικό ντεμαράζ των φιλοξενούμενων, κανείς δε περίμενε τέτοια εξέλιξη. Όμως τα ατομικά λάθη των παικτών της ΑΕΛ έφεραν άλυτα προβλήματα. Στο 74′ ο Φιγκέιρας βρήκε χώρο έξω από τη περιοχή, σούταρε, ο Μπόζοβιτς έκανε τραγική εκτίμηση στο αδύναμο σουτ του παίκτη του Ολυμπιακού και δέχτηκε το γκολ όρθιος για το 3 – 1.

http://novavod-ownorg.akamaized.net/novasports/GOAL_LIVE_OSFP_AEL_3_1.mp4

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, Φορτούνης και Ανσαριφάρντ συνδυάστηκαν μέσα στη περιοχή, με τον πρώτο να μην χάνει το τετ – α – τετ για το 4 – 1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους «βυσσινί» να ξεκινάνε το φετινό πρωτάθλημα με το… αριστερό.

http://novavod-ownorg.akamaized.net/novasports/GOAL_LIVE_OSFP_AEL_4_1.mp4

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Μίλιτς, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Ρέτσος, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ, Σεμπά (72′ Σιώπης), Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Πάρντο, Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Ζίζιτς, Φάρκας, Ανδρεόπουλος (69′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Περόνε (79′ Κριζμάν).

Διαιτητική Τριπλέτα

Καραντώνης (Ημαθίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας).

arenalarissa.gr / video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις