ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε φεστιβάλ στη Σερβία το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου

Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου συμμετείχε στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “SremFolkFest” στη Mitrovica της Σερβίας. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της CIOFF.

Στην 6ήμερη παραμονή στην πόλη της Σερβίας,  παρουσίασε χορούς από όλη την Ελλάδα και φυσικά   τοπικούς χορούς, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση του Μακρυχωρίου, αλλά και τον πλούσιο ελληνικό μουσικοχορευτικό πολιτισμό.

Σε ένα φεστιβάλ γεμάτο από εμπειρίες, άριστη οργάνωση, τέλειο σχεδιασμό από τους διοργανωτές και με ασφυκτική την παρουσία του κοινού. Στο φεστιβάλ  συμμετείχαν 14 χώρες.  Η ελληνική αποστολή απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην τελετή λήξης η ελληνική αποστολή παρέλασε πρώτη τιμητικά, ακολουθούμενη από την οικοδέσποινα χώρα της Σερβίας. Τα παιδιά που συμμετείχαν, ανέδειξαν τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση, τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας.

Η αποστολή του χορευτικού τμήματος αποτελούνταν από 38 μέλη  με επικεφαλής την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου Πόπη Νάστου καθώς και τον χοροδιδάσκαλο Βαγγέλη Μάγειρα που είχε και την επιμέλεια του προγράμματος.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου ιδρύθηκε το 2011. Υπό την αιγίδα του λειτουργούν πολλά τμήματα από διάφορες δραστηριότητες και μεταξύ αυτών και τα χορευτικά τμήματα που τα μέλη τους φθάνουν τα 160 όλων των ηλικιών. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε έχοντας σαν στόχο την προσφορά στους νέους και στις  νέες του χωριού, αλλά και άλλων ηλικιών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις