ΛΑΡΙΣΑ

Μπαράζ επαφών για το Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας

Παρότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας με την υψηλότερη κίνηση για τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας και αυξημένου φόρτου υποχρεώσεων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες του για την ολοκλήρωση των συναντήσεων του με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε αρχές Αυγούστου στην Αθήνα, με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, στην οποία εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή για την ανάπτυξη υπηρεσιών τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και για τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα προκύψουν μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολούθως σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργο Κατσιαντώνη, ο οποίος επέλεξε τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν οι αναξιοποίητες υποδομές και ο μερικώς αξιοποιημένος φυσικός πλούτος που με συντονισμένες κινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα μπορούσαν να επιμηκύνουν την τουριστική σεζόν και να προσφέρουν μια ανάσα επιβίωσης στις τοπικές επιχειρήσεις.

Τέλος την Δευτέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο σύσσωμο το ΔΣ παρευρέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση με το δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και στελέχη του Δήμου, στο χώρο του Δημαρχείου Αγιάς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσημη γνωστοποίηση της δημιουργίας του συλλόγου καθώς και η οργάνωση του τρόπου συνεργασίας των δομών του συλλόγου με τις αντίστοιχες δομές του Δήμου σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και διαχείρισης των λιμένων Αγιοκάμπου και Στομίου, ενόψει της νέας χρονιάς.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου επαφών ο Σύλλογος προγραμματίζει έναν δεύτερο κύκλο με συγκεκριμένη στοχοθεσία, ώστε η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για την περιοχή, με βελτιωμένες συνθήκες και υποδομές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις