ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από τα Βλαχοχώρια: Η Ορθοδοξία και οι Παραδόσεις μας δεν αλλοιώνονται

Επίσκεψη στα Βλαχοχώρια του νομού Γρεβενών πραγματοποίησε ο αν. Τομέαρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους και επισκέπτες των ορεινών χωριών και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για την γιορτή της Παναγίας.

Μετά την Αβδέλλα, την Σμίξη και το Περιβόλι, επισκέφθηκε την Σαμαρίνα, και αφού παρακολούθησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, από τη Σαμαρίνα, την κοιτίδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, θέλω να στείλω μήνυμα εθνικής ενότητας σε μια πατρίδα που δοκιμάζεται σκληρά.

Θέλω ακόμη, να στείλω μήνυμα ευγνωμοσύνης στους πυροσβέστες μας, που εξακολουθούν να δίνουν την άνιση μάχη με τις φλόγες. Η Παναγιά να τους φυλάει και να τους δίνει τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα που χρειάζονται στον τεράστιο αγώνα τους.

Θέλω όμως να στείλω και ένα ακόμη μήνυμα προς την κυβέρνηση:

Όσα σχέδια κι αν απεργάζονται, όσες ιδεοληψίες κι αν προκρίνουν ως πολιτική τακτική, η ψυχή του ελληνισμού, η Ορθοδοξία και οι παραδόσεις μας, δεν μπορούν να αλλοιωθούν, ούτε να μεταβληθούν.

Οι Έλληνες τιμούν τις αξίες τους και αυτό είναι κάτι που μπορεί κανείς να διακρίνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, εδώ, που χτυπάει η καρδιά της βλάχικης κοινότητας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις