ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένο το 12ο Αντάμωμα των Νιβολιανιτών

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου ο  Δήμος Αγιάς, η Τοπική Κοινότητα Μεγαλοβρύσου και η ταβέρνα «ΝΙΒΟΛΙΑΝΗ», πραγματοποίησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση “12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΩΝ”, το Σάββατο στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου.

Η εκδήλωση αποτελεί μια προσπάθεια του Συλλόγου,  που στοχεύει στη συνάντηση των απανταχού Mεγαλοβρυσιωτών και στη σύσφιξη των σχέσεών τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοβρύσου Μιλτιάδης Χατζούλης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Μεγαλοβρύσου Βαγγέλης Λάμπρου ο Αντιδήμαρχος Αγιάς Βασίλης Σμυρλής και ο βουλευτής Λάρισας Γεώργιος Κατσιαντώνης.

Η βραδιά άρχισε με παραδοσιακούς χορούς από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  Μυστιωτών  Καππαδοκίας Μάνδρας Λάρισας   «O Άγιος Βασίλειος» με τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιβοίας « Ο Όμηρος» παρουσίασε ένα πρόγραμμα με νησιώτικους χορούς.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Θράκης – Ανατολικής Ρωμυλίας από  Ε. Μ. Σ. Νεάπολης Λάρισας Νεάπολης Λάρισας « Ο Πελασγός».

H βραδιά συνεχίστηκε με πολύωρο  γλέντι, με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα του Αποστόλη και του Γιώργου Κωσταβέλη. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  λειτούργησε έκθεση παλιών φωτογραφιών από την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων του χωριού καθώς επίσης και έκθεση χειροποίητων ειδών από τον Πολυχώρο Δημιουργίας   ΟΣΣΑ Κοιν ΣEπ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o πατέρας Ιωάννης Ολαέρου, ο Πρόεδρος του K.A.Π.H. Αγιάς Χρήστος Σκαρκάλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Σουλιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Γιαννουλέα ,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Ολύμπιος καθώς  και ο πρώην Ευρωβουλευτής  Μανώλης Αγγελάκας, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Μελιβοίας Βαγγέλης Κρανιώτης, Νεάπολης Σωτήρης Καραμαλίγκας και η εκπρόσωπος του Συλλόγου της Μάνδρας Μαρία Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις