Παρασκήνιο

Το αιχμηρό σχόλιο Κουρέτα για το νέο εκπαιδευτικό νόμο: Καλά που είναι καλοκαίρι και δεν τους βλέπουν οι φοιτητές

Κάτι παραπάνω από προβληματισμένος εμφανίζεται ο Λαρισαίος ακαδημαϊκός Δημήτρης Κουρέτας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης επ’ αφορμή του νομοσχεδίου που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τονίζει τα εξής: “Εδω και αρκετές μέρες παρακολουθώ σχεδόν όλες τις ομιλίες στη βουλή για το νέο νόμο. Είχα την ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις μου το Σάββατο στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στον ΣΚΑΙ “Σαββατοκύριακο με Δράση”.

Δέχθηκα αρκετά τηλέφωνα και προς έκπληξη μου και δυο υπουργών της νυν κυβέρνησης και μιλήσαμε αρκετά για τον νέο νόμο.

Είναι λυπηρό το φαινόμενο που βλέπω στη συζήτηση. Από τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Η πλειοψηφία των ομιλητών δεν έχει καμία επαφή με το τι συμβαίνει στον ακαδημαϊκό κόσμο διεθνώς και είναι θλιβεροί. Κρίμα. Καλά που είναι καλοκαίρι και δεν τους βλέπουν οι φοιτητές. Έτσι τουλάχιστον ελπίζω.

Πριν 2 εβδομάδες ειχα προσκληθεί από τη Φινλανδική Πρεσβεία να μιλήσω για τη δουλειά μου. Ο Φιλανδός Πρέσβης έκανε μια καταπληκτική ομιλία κλείνοντας έτσι
Education, education, education linked to labor market.

Νομίζω οτι θα έπρεπε να τον είχαν καλέσει να τους μιλήσει στη βουλή, και ίσως να μην εκαναν τον κόπο να μιλήσουν τα τζιμάνια οι βουλευτές.

Οπως γράφει ο Ζαμπούκας σήμερα: “‘Εχουν ονόματα και διευθύνσεις. Είναι ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, οι κλαψουρίζοντες «μεταρρυθμιστές» μιας δήθεν προδομένης Αριστεράς και οι νεοκρατιστές Δεξιοί που αποτελούν σήμερα, τουλάχιστον, τη μισή ΝΔ. Αυτοί δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πάντα έτοιμοι να δημιουργήσουν, με κάθε νέα ευκαιρία, ένα νέο σχήμα με σημαία την εσωστρέφεια και την δημαγωγία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις