ΛΑΡΙΣΑ

Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας καταδικάζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ

Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ καταδικάζει με ανακοίνωσή της «την απόφαση του Μονομελούς  εφετείου  Λάρισας , σε συνέχεια αντίστοιχης του μονομελούς Πρωτοδικείου, να αποδεχτεί την απόλυση συνδικαλίστριας από την επιχείρηση Gοοdy’s, κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ότι ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να απολυθεί παρά μόνο έπειτα από απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15, που στην προκειμένη δεν συνέτρεχε λόγος να αποφασίσει.

Η επιχείρηση το 2013 είχε προχωρήσει σε απολύσεις πάνω από 10 εργαζομένων, ανάμεσά τους και η συνδικαλίστρια, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών.

Έπειτα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς την επιχείρηση για παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που απαγορεύουν την απόλυση συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε δικαστήριο στις 11/02/2015, όπου η επιχείρηση αθωώθηκε.

Και από αυτή την απόφαση αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη ούτε ανεξάρτητη είναι ούτε “τυφλή”, είναι βαθιά  ταξική και υπηρετεί επιχειρηματίες,  βιομήχανους, εφοπλιστές και  το μεγάλο κεφάλαιο που έχει την πραγματική εξουσία στα χέρια του.

Όσο θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα το περιτύλιγμα που έχει, που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου  και κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο και η δικαιοσύνη θα “κρίνει” με βάση τα συμφέροντα των εργοδοτών. Αυτό γίνεται με τις απεργίες που στο 90% βγαίνουν παράνομες, με την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας   που δικαίωσε επιχείρηση που χρωστούσε δεδουλευμένα  στους εργαζομένους της ,του ελεγκτικού συνεδρίου που απέλυε τους συμβασιούχους στους δήμους, έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση του εφετείου Λάρισας.

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη και σε συνδυασμό με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη των κόμματων του ευρωμονόδρομου  για  να βάλουν  κι άλλα εμπόδια στη δράση των ταξικών συνδικάτων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, θέλουν να μην «κουνιέται φύλλο» , να περνάει ανενόχλητη η αντεργατική πολιτική.

Καμιά δικαστική απόφαση, κανένας αντεργατικός νόμος, κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη, το λαό, αν το αποφασίσουν, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο και να επιβάλουν τελικά το δίκιο τους.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, συνολικά το εργατικό-λαϊκό κίνημα χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά να περιφρουρήσουν τα κατακτημένα με αγώνες και αίμα συνδικαλιστικά  δικαιώματα & ελευθερίες και να παλέψουν για τη διεύρυνση τους . Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη για την ανατροπή  αυτής της  πολιτικής και το  σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό. Να μην συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι με αυτές τις αποφάσεις , να κυριαρχήσει το  σύνθημα  «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις