ΛΑΡΙΣΑ

Με 4 Τοπικές Μονάδες Υγείας η Λάρισα – Ο σχεδιασμός της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και γίνεται νόμος του κράτους τις επόμενες μέρες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κεντρικό πυλώνα της καίριας αυτής μεταρρύθμισης, αποτελούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει και έχει θέσει σε πλήρη εξέλιξη η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην ευρύτερη περιοχή της αρμοδιότητάς της θα δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες περισσότερες από 30 ΤΟΜΥ, με τις τέσσερις από αυτές να προγραμματίζονται στην πόλη της Λάρισας, η οποία καθίσταται έτσι σημείο αναφοράς.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της το onlarissa, αναφέρουν ότι έχουν ήδη βρεθεί ή εξετάζονται περιπτώσεις για την ανεύρεση των κτηρίων στα οποία θα στεγαστούν οι 4 ΤΟΜΥ στη Λάρισα.

Ειδικότερα, οι Τοπικές Μονάδες Υγείας θα λειτουργήσουν, μία στις συνοικίες Τούμπας και Χαραυγής, άλλη μία στους Αμπελόκηπους – βρέθηκε ο χώρος κοντά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ – , η τρίτη σε περιοχή των εργατικών κατοικιών και η 4η στη συνοικία Αβέρωφ.

Επισημαίνεται ότι η νέα δομή του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διακρίνεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο θα παρέχει υπηρεσίες ΠΦΥ με επίκεντρο τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) και το δεύτερο επίπεδο θα αφορά τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) που θα είναι μεγαλύτερες μονάδες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, σε κάθε δήμο θα αντιστοιχεί «τουλάχιστον» ένα ΚΥ και σε κάθε Δημοτική Ενότητα «τουλάχιστον» μία ΤοΜΥ ή άλλη δημόσια μονάδα ΠΦΥ.

Μ.Κ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις