ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο από τον τραυματισμό μικρού παιδιού σε πεζόδρομο της Λάρισας

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από καιρό. Σ’ αυτό συνομολογούν άπαντες στη Λάρισα σε ότι αφορά την ανομία που επικρατεί στους πεζόδρομους της πόλης σε σχέση με την κίνηση των οχημάτων.

Πλέον για τον μέσο Λαρισαίο, η εικόνα ενός αυτοκινήτου, ενός δικύκλου, ακόμη κι ενός φορτηγού σε πεζόδρομο ή πλατεία της πόλης, δεν προκαλεί εντύπωση. Γιατί απλά δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα της καθημερινότητάς του.

Η χθεσινή δυσάρεστη είδηση με τον τραυματισμό – ευτυχώς ελαφρά – ενός μικρού παιδιού στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ από αυτοκίνητο, ήρθε ως η κορυφή ενός παγόβουνου, για να ξεχειλίσει την οργή των Λαρισαίων απέναντι στους αρμοδίους που έχουν όνομα και διεύθυνση: Δήμος Λαρισαίων και Τροχαία Λάρισας.

Ήδη κάτω από την είδηση στο facebook πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν την οργή και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έφθασε στο απροχώρητο:

Η υπόσχεση ενός πλήρως ελεγχόμενου κέντρου με τηλεσκοπικές μπάρες και κάμερες ασφαλείας στους πεζοδρόμους βρίσκεται ακόμη σε φάση υλοποίησης. Το θέμα είναι όμως, ακόμη κι αν γίνουν τα παραπάνω, θα μπορέσουν να δαμάσουν τη χωριάτικη κουλτούρα του “καβάλα παν στην εκκλησιά” που μας δέρνει ως λαό;

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις