ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτοί είναι οι πέντε νέοι κυκλικοί κόμβοι που θα αλλάξουν την εικόνα της Λάρισας

Τον τίτλο της πόλης με τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους ή αγγλιστί με τα περισσότερα «roundabouts» της Ελλάδας θα διεκδικεί σε μερικούς μήνες η Λάρισα. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής, μπαίνουν στην τελική ευθεία της υλοποίησης πέντε συνολικά νέοι κόμβοι που θα έρθουν να καταργήσουν τους φωτεινούς σηματοδότες και να τους αντικαταστήσουν με το – σαφώς αποτελεσματικότερο – σύστημα αυτόματης ρύθμισης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι νέοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν στις εξής διασταυρώσεις:

  1. Φαρσάλων με Ηρώων Πολυτεχνείου
  2. Λαγού με Ηρώων Πολυτεχνείου
  3. Αγιάς με Πολυτεχνείου
  4. Σαρίμβεη με Καρδίτσης και
  5. Θεοφράστου με Φαρσάλων.

Στην ίδια εργολαβία θα ενταχθούν και τα δύο γεφυράκια στον Άγιο Γεώργιο που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα.

Το συνολικό έργο των πέντε αυτών κόμβων αναμένεται  να αποτελέσει και το «βάπτισμα πυρός» για τη συνεργασία του δήμου με την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η οποία θα αναλάβει να επωμιστεί τον φόρτο της τεχνικής πλευράς του έργου, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω του μεγάλου όγκου των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Η Εγνατία θα ωριμάσει τα έργα, θα εκδώσει τα τεύχη δημοπράτησης και θα κάνει όλα τα υπόλοιπα ώστε να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, πρόκειται για μία συνεργασία πακέτο. Θα συνδράμει στον αυξημένο φόρτο που αντιμετωπίζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου» εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, μετά την καταρχήν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τη συνεργασία με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», το θέμα αναμένεται να επανέλθει άμεσα για συζήτηση στο ανώτατο διοικητικό όργανο της πόλης, με στόχο να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Το έργο των πέντε κυκλικών κόμβων έχει προϋπολογισμό γύρω στα 3 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις