ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στα Φάρσαλα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ) στα πλαίσια της αναζήτησης ,συλλογής και διαφύλαξης ιστορικού υλικού της περιοχής με στόχο τη δημιουργία Τοπικού Ιστορικού Αρχείου, καλεί τους πολίτες – που έχουν στην κατοχή τους και θέλουν – να δωρίσουν βιβλία Τοπικής Ιστορίας ή άλλο υλικό (χάρτες ,περιοδικά, παλιές εφημερίδες ,λευκώματα, παλιές φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα κ.α.). Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Ειδικής Βιβλιοθήκης Τοπικής Ιστορίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Επίσης για τη δημιουργία «Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» καλεί τους πολίτες να δωρίσουν βιβλία που θα τοποθετηθούν στα ράφια της. Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη είναι υπαίθρια ,δεν απαιτεί καμία εγγραφή και είναι ανοικτή στο κοινό. Το υλικό και τα «αποθέματά» της τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες χωρίς περιοριστικούς κανόνες. Ο καθένας μπορεί να δώσει ένα ή περισσότερα βιβλία ,να πάρει κάποιο άλλο ως αντάλλαγμα και μετά είτε να το επιστρέψει ή να τοποθετήσει άλλο στη θέση του. Πιλοτικά θα λειτουργήσει Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη σε περίπτερο του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.  στο Παζάρι των Φαρσάλων (14-21/8/2017).

Παραλαβή βιβλίων ή άλλου υλικού για τη δημιουργία «Τοπικού Ιστορικού Αρχείου» και για τη δημιουργία «Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» θα γίνεται: α) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Πύργος Δεληδημητρίου, 2ος  όροφος, τηλ.2491024092)τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα –Τετάρτη –Πέμπτη 14:30 – 20:00 και Τρίτη –Παρασκευή 8:00 – 14:00) και β) στα γραφεία του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.(Πατρόκλου 3, Δημαρχείο, 2ος  όροφος ,τηλ.2491350141,2)

Υπεύθυνος της δράσης είναι ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. Κώστας Δερλός ,Δημοτικός Σύμβουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις