ΛΑΡΙΣΑ

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ για το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος

Δήλωση του Δημάρχου Κιλελέρ Αθανάσιου Νασιακόπουλου για τη δημιουργία του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος.

«Η Βουλή των Ελλήνων με  την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε σχετικά με το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός ιδρύματος με εκπαιδευτικό αλλά και ερευνητικό χαρακτήρα.

Το Μουσείο φιλοδοξούμε να γίνει ένας χώρος όπου η ιστορία του ελληνικού αγροτικού κινήματος θα είναι παρούσα και θα μεταλαμπαδεύεται στις νέες γενιές με σύγχρονα μέσα. Θα ανανεώνει  επίσης το ενδιαφέρον των αγροτών για το Κιλελέρ, που έμεινε ως μοναδικό φαινόμενο αγροτικού κινήματος στην παγκόσμια ιστορία.

Οι εκδηλώσεις για το Κιλελέρ που τελούνται στο χώρο της θυσίας των αγροτών, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Μνημείο του Αγρότη, εκεί οπού όπου φιλοδοξούμε να χτίσουμε το Μουσείο, επιβάλλεται να ενώνουν τον αγροτικό κόσμο.

Θέτουμε ως στόχο να   αναδείξουμε το συγκριμένο κομμάτι του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε όλη την Ευρώπη.

Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα μουσείο ζωντανό που αφενός θα καταγράφει την ιστορία του αγροτικού κινήματος και αφετέρου, σαν ζωντανός οργανισμός, θα προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους οι αγρότες να μπορούν να αναβαθμίσουν τα προϊόντα τους.

Είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε σε συνεργασία με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Βαγενά, σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αντιδημαρχία  των ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ αλλά και την Τοπική Κοινότητα του Κιλελέρ.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τις άοκνες προσπάθειες όλων μας θα κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις