ΛΑΡΙΣΑ

Νέες συμβάσεις για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στους 7 δήμους του νομού

Το σύνολο σχεδόν των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους 7 δήμους του νομού Λάρισας, υπέγραψαν τις νέες τους συμβάσεις, όπως προέβλεπε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκκρεμεί μόνο η περίπτωση των 26 συμβασιούχων στο δήμο της Λάρισας, για τους οποίους η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο, προκειμένου και για αυτούς να βρεθεί η σωστή λύση.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις έχουν ισχύ μέχρι το τέλος του 2017 ή το πολύ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας, με διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Αξίζει να τονιστεί ότι έχουν προκληθεί ήδη αντιδράσεις εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ για συγκεκριμένους δήμους που δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις ορισμένων εργαζομένων στην καθαριότητα, προωθώντας την εκχώρηση του τομέα σε ιδιώτες, όπως για παράδειγμα στη Λαμία και τη Μάνδρα Αττικής.

Σε καλό δρόμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας, Ζήση Γκαραλιάκο, βρίσκεται και το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι, ακόμα και για μεμονωμένες περιπτώσεις – 2 στη Λάρισα, και από μία σε Φάρσαλα και Ελασσόνα.

Μένει πλέον να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μονιμοποίησης εργαζομένων στην καθαριότητα, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα είναι εύκολη και πιθανά να καταστεί χρονοβόρα.

Ο δήμος Λαρισαίων έχει αποφασίσει την ένταξη στον οργανισμό καθαριότητας επιπλέον 204 μόνιμων θέσεων απασχόλησης.

Μ.Κ.      

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις