ΛΑΡΙΣΑ

Γιώργος Κατσιαντώνης σε Αποστόλου: “Ξεπουλάτε… άνευ όρων τα Ελληνικά παραδοσιακά ποτά σε τρίτες χώρες…”

Τη ανεξέλεγκτη διακίνηση των Ελληνικών παραδοσιακών ποτών (τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά, κίτρο κλπ) σε τρίτες χώρες , όπου θα εξάγονται με τη μορφή “χύμα” προϊόντων και θα εμφιαλώνονται εκεί… χωρίς να υπάρχουν κόκκινες γραμμές καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

“Η Πολιτική ηγεσία ετοιμάζεται να παραδώσει…. “άνευ όρων” τα μοναδικά ελληνικά αποστάγματα που αντιστοιχούν στο 70% της παραγωγής αλκοολούχων ποτών της χώρας” επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης στον Υπουργό, αφού σύμφωνα με τον υπό κατάρτιση νέο Κοινοτικό Κανονισμό, θα δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση να εξάγει χύμα τα Ελληνικά Παραδοσιακά ποτά που εδώ και χρόνια είναι κατοχυρωμένα με γεωγραφική ένδειξή, γεγονός που θα σημάνει λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις και “σφοδρή” ανάπτυξη της ανεργίας.

Ο Βουλευτής Λάρισας θέλοντας να προλάβει τις όποιες αρνητικές εξελίξεις που θα… πλήξουν οικονομικά τη χώρας μας ζητά από τον Βαγγέλη Αποστόλου να προστατεύσει και να διασφαλίσει τα Ελληνικά αποστάγματα, από την ανεξέλεγκτη διακίνηση τους και κατ’ επέκταση από τη νοθεία και το υψηλό φορολογικό καθεστώς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις