ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το Καστρί Λουτρό

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης που δημιούργησε ο εξωραϊστικός σύλλογος Καστρί Λουτρό.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο πατέρας Αθανάσιος Καριώτης,ακολούθησε ομιλία του προέδρου του συλλόγου κ.Γεώργιου Σαπουντζή που ευχαρίστησε τον Δ.Τεμπών και τον ΔΟΠΑΠΕΠ που βρίσκεται δίπλα στον σύλλογο και βοηθάει σε τέτοιου είδους ενέργειες καθως ακόμη ευχαρίστησε και οσους έχουν προσφέρει βιβλία στον σύλλογο και όπως δήλωσε ο ιδιος: Βλέπαμε συνεχώς νέους αλλά και ηλικιωμένους να μένουν για μεγάλο διάστημα στην περιοχή και θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο για να συμβάλλουμε κι εμείς στο να τους κρατήσουμε το ενδιαφέρον αλλά και να παραμείνει ζωντανή η σχέση τους με τον τοπικό σύλλογο».
«Μέχρι στιγμής μαζέψαμε 700 βιβλία και στόχος μας είναι να φτάσουμε στα χίλια»

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι στην παραλία ψάχνουν το ίντερνετ πλέον. Αυτό δεν είναι κακό όμως το να ξοδεύουν τόσες ώρες κυρίως οι νέοι στην κοινωνική δικτύωση απλά και μόνο για να χαζεύουν είναι άδικο για τον χρόνο τους.
Θα μπορούσαν να διαβάσουν ένα βιβλίο που δεν χρειάζεται να το πληρώσουν. Μπορούν να έρθουν σε εμάς και να τους το δώσουμε δωρεάν.
Ωστόσο τους χειμερινούς μήνες τα βιβλία θα συγκεντρώνονται σε σχολεία του Δ.Τεμπών ετσι ώστε εκεί να φυλάσσονται και να μπορούνε οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν .

 

Χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Χρήστος Καλομπάτσιος καθώς και ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος και τέλος η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης.
Συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου ,που εργάζονται αδιάκοπα και που προσπαθούν παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.
Ακόμη δήλωσε οτι απο την πλευρά του Δ.Τεμπών και πάντα στα πλαίσια των δυνάτοτητων θα είμαστε δίπλα στο σύλλογο και θα στηρίζουμε την κάθε του προσπάθεια.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον σύλλογο καθώς και την εφορεία αρχαιότητων θα προβεί στην καθαριότητα του κάστρου που υπάρχει στο Καστρί Λουτρό ενα σημαντικό μέρος που ειναι σε συνδυασμό με τον κάστρο του Πλαταμώνα και το κάστρο της Ωριάς .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος κ.Αχχιλέας Διψάνας ,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γεώργιος Μανώλης ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Θωμάς Τζέκας και Αθανάσιος Καραναστάσης ,η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Ξανθή Ζησάκη,ο Πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου κ.Λάμπρος Ζάρρας,ο τοπικός αστυνόμος της περιοχής κ.Δημήτρης Ζαρκατζιάς ,ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αιγάνης κ.Κώστας Ζαφείρης,πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής ,πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε συναυλία απο τους καλλιτέχνες Θέμη Σαματζή διευθυντή φιλαρμονικής του Δ.Τυρνάβου και τον μουσικό κ.Δημήτρη Κατσαβάκη.
Τελος στα γραφεία του συλλόγου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Καστρί 33 χρόνια”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις