ΚΟΣΜΟΣ

Ο εργαζόμενος της χρονιάς: Διανύει 1.200 χλμ τη μέρα για να πάει στη δουλειά –Παίρνει και αεροπλάνο!

Ο Κερτ βον Μπαντίνσκι, μηχανολόγος-μηχανικός και συνιδρυτής μίας εταιρίας τεχνολογίας, σπαταλάει 6 ώρες τη μέρα στο δρομολόγιο για να πάει στη δουλειά του και για να γυρίσει από τη δουλειά του, καθώς μένει στο Λος Άντζελες και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο. Στο ημερήσιο πρόγραμμά του δε, περιλαμβάνονται και δύο πτήσεις!

Επί πέντε μέρες τη βδομάδα, ο Μπαντίνσκι ξυπνά στις 5 το πρωί. Οδηγεί για 15 λεπτά προς το αεροδρόμιο του Μπέρμπανκ, και επιβιβάζεται σε πτήση που διαρκεί 90 λεπτά μέχρι να προσγειωθεί, 568 χλμ μακριά, στο Όκλαντ. Το μονοκινητήριο αεροπλάνο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, του κοστίζει 2.300 δολάρια το μήνα, βάσει συμφωνίας. Έπειτα από έλεγχο που του έχει γίνει από τις αρχές του αεροδρομίου, του επιτρέπεται να περνά χωρίς να υπόκειται σε διαδικασίες καθημερινού ελέγχου, οπότε επιβιβάζεται σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Φτάνει στο γραφείο του στις 8.30 το πρωί και εργάζεται ως τις 5 το απόγευμα. Στις 7.15 το απόγευμα είναι η ώρα αναχώρησης της πτήσης επιστροφής και στις 9.00 το βράδυ είναι και πάλι σπίτι του.

Ο Μπαντίνσκι διατηρεί αυτό το πρόγραμμα εδώ και ένα χρόνο και ισχυρίζεται ότι δεν τον έχει κουράσει. Ίσα-ίσα που κάθε μέρα ξυπνά ενθουσιασμένος, όπως λέει.

Θα προτιμούσε βέβαια να εργάζεται και να ζει στην ίδια πόλη, όμως είναι αδύνατον να μεταφέρει την οικογένεια του στο Σαν Φρανσίσκο ή την εταιρία του στο Λος Άντζελες.

ΠΗΓΗ : topontiki.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις