ΑΡΘΡΑ

Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο…

Όσο περισσότερο η στρατηγική τους σύμπλευση τούς «τραβάει το χαλί» κάτω απ’ τα πόδια, στερώντας από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση λόγους για αντιπαράθεση επί της ουσίας, τόσο περισσότερο καταφεύγουν σε ζητήματα βολικά, για να ανεβάζουν τους τόνους και να παίζουν το παιχνίδι της εντυπωσιοθηρίας και του αποπροσανατολισμού του λαού, τραβώντας κάλπικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους.

Το παιχνίδι αυτό παίχτηκε ξανά χτες στη Βουλή, με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα να τσακώνονται για την προέλευση της …«τρομοκρατίας». Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε «αμετανόητος» και ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε όσα δήλωσε πριν μια βδομάδα στο «politico», όπου είχε αποδώσει την «τρομοκρατία» στην «αριστερά», σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει επικίνδυνους συνειρμούς, συνδέοντας ουσιαστικά τη δράση προβοκατόρικων οργανώσεων με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, έτσι που αφενός να ενισχύει το κλίμα καταστολής, αφετέρου να αναπαράγεται η επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, την εγκληματική δράση της οποίας αποσιώπησε.

Χτες ισχυρίστηκε ξανά ότι η «τρομοκρατία» στην Ελλάδα, με εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προέρχεται από την «ιδεολογική μήτρα της άκρας αριστεράς».

Έδωσε έτσι την καλύτερη πάσα στον Αλ. Τσίπρα όχι μόνο για να ανεβάσει τους τόνους, υποδεικνύοντας απ’ την πλευρά του την «άκρα δεξιά» σαν μήτρα της «τρομοκρατίας» και χαρακτηρίζοντας ανιστόρητη την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη, αλλά και για να πάρει πάνω του τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ακόμα και τη Μακρόνησο και τους αγωνιστές της, εμφανιζόμενος σαν πολιτικός και ιδεολογικός τους απόγονος!

Κομπασμοί που ξεπερνούν τα όρια του θράσους, καθώς η κυβέρνηση καμιά σχέση δεν έχει με όσα αυτοί οι αγώνες πρεσβεύουν έως σήμερα στη λαϊκή συνείδηση. Άλλωστε, δεν πάει καιρός που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν παρέα με χρυσαυγίτες βουλευτές στην κυβερνητική φιέστα στο Καστελόριζο, ενώ άλλοι μιλούσαν για τη δυνατότητα «εκδημοκρατισμού» του μορφώματος.

Η αντιπαράθεσή τους αυτή βολεύει μια χαρά και το ναζιστικό μόρφωμα, αφού «κουμπώνει» με την προσπάθειά του να παίξει το ρόλο του θύματος πολιτικών σκευωριών κ.λπ.

Ας πάψουν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη! ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης στέκονται στην ίδια όχθη, υπηρετούν με την πολιτική τους ένα σύστημα, του οποίου σκοπιμότητες υπηρετούν προβοκάτσιες και προβοκάτορες ανεξαρτήτως απόχρωσης.

Σίμος Άγγελος – Μέλος της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις