ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτές είναι οι πέντε Λαρισινές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέσα στην κρίση

Πέντε Λαρισινές επιχειρήσεις βρίσκονται μεταξύ των 175 που ξεχώρισαν σύμφωνα με τη λίστα της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton για τις υψηλές επιδόσεις τους σε κύκλο εργασιών, κέρδη προ φόρων, ταμειακές ροές, ταμειακά διαθέσιμα και καθαρά κέρδη μετά φόρων.

Πρόκειται για τις εξής εταιρείες (τυχαία σειρά):

Βιομηχανία τροφίμων κα ποτών INTERCOMM FOODS Α.Ε.

Ιδρύθηκε το 1990 στη Λάρισα και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στις εξαγωγές (το 2013 είχε κύκλο εργασιών 72,6 εκατομμύρια ευρώ). Η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ αναπτύσσει παράλληλα το δικό της εμπορικό σήμα “Δελφοί”.

Τα κεντρικά γραφεία, οι αποθήκες και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας καλύπτουν μια έκταση περίπου 130.000m2. Υπάρχουν δύο εργοστάσια, επεξεργασίας ελιάς και φρούτων όπου μάλιστα έχει παγκόσμια ηγετική θέση σε προϊόντα όπως το ροδάκινο και το βερίκοκο.

ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ βιομηχανία πλαστικών Α.Ε. Εμπορική και Βιομηχανική

Η LARIPLAST S.A. ιδρύθηκε το 1969. Είναι ηγέτης στον κλάδο των πλαστικών μιας χρήσης καταναλωτικών προϊόντων για τρόφιμα, στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Βιομηχανικές Μονάδες. Εξαγάγει στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική με το ποσοστό των εξαγωγών της να ξεπερνά το 60% του συνολικού Κύκλου Εργασιών της.

Καραγιώργου Ν. ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ παραγωγή και επεξεργασία βαμβακιού Λάρισα  Φάρσαλα και Θεσσαλονίκη

Η Αφοι Καραγιώργου ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1951 και ασχολείται με την εκκόκκιση Βαμβακιού, την παραγωγή βαμβακελαίου και βαμβακόπιτας.   Η Εταιρεία βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου.

Η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας περιλαμβάνει βιομηχανικές μονάδες σε όλους τους κύριους τόπους καλλιέργειας σύσπoρου βαμβακιού της Ελλάδος.

Οι Επενδύσεις που έγιναν τα 3 τελευταία χρόνια για την κατασκευή και επέκταση των βιομηχανικών μονάδων της με σκοπό να καλύψουν την αυξημένη παραγωγή βαμβακιού στην Ελλάδα ξεπερνούν τα 17.6  εκ. ευρώ.

Μακρής Θ. Μεταλλεμπορική Α.Ε.

Η εταιρεία ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ-Θ.ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1979 στη Λάρισα με σκοπό την παραγωγή και διαμόρφωση χαλυβδοφύλλων – φύλλων αλουμινίου. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο 6ο χλμ Λάρισας-Συκουρίου και το 2007 επεκτείνεται με νέο εργοστάσιο στη θέση ”Δ” ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ.

Μάρκου Κ.Β. ΑΒΕΕ – Παραγωγή και επεξεργασία βαμβακιού

Δραστηριοποιείται στον τομέα του εκκοκκισμού βάμβακος, στην παραγωγή βαμβακέλαιου και βαμβακόπιτας και στην εμπορία βάμβακος, δημητριακών και ζωοτροφών. Ανήκει στον όμιλο Μάρκου στη Λάρισα.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις