ΛΑΡΙΣΑ

Απεργεί ο κλάδος επισιτισμού στις 20 Ιουλίου – Συνέλευση του τοπικού σωματείου

Το σωματείου επισιτισμού, τουρισμού, νομού Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής :

«Συναδέλφοι,

Στα ξενοδοχεία, στις αλυσίδες του επισιτισμού, στα καφέ, στα ζαχαροπλαστεία, στα fast food, στα κέτερινγκ, στις ταβέρνες, στην παραγωγή ζαχαρωδών,

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΚΝΛ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ

20 ΙΟΥΛΙΟΥ!

Δεκάδες σωματεία του κλάδου απ’ όλη τη χώρα με κοινό κάλεσμά τους, ανάγκασαν την Ομοσπονδία (ΠΟΕΕ – ΥΤΕ) να συγκαλέσει ολομέλεια και να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού.

Με το κοινό πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων που προβάλλουμε σε καλούμε να ενώσεις την φωνή σου και ν’ ακουστεί δυνατά σ’ όλη τη χώρα:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Δυναμώνουμε τη φωνή μας, βάζουμε τον πήχη των διεκδικήσεων ψηλά, εκεί που μας αξίζει!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, να δουν το μέλλον που μας ετοιμάζουν στην πραγματικότητα του κλάδου μας.

Τους επιχειρηματίες στον Τουρισμό, δεν τους αγγίζει η κρίση. Έχουν ρεκόρ κερδών, προβάλλονται ως «θαύμα», ως παράδειγμα «δίκαιης ανάπτυξης» από την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε ρεπορτάζ για «καλούς, καινοτόμους» επιχειρηματίες στον Επισιτισμό, που δήθεν «ξεκίνησαν απ’ το μηδέν». Κι αυτό το «μηδέν» γιγαντώθηκε πάνω στα απλήρωτα ρεπό, στις απλήρωτες υπερωρίες, στα κλεμμένα ένσημα, στις απλήρωτες άδειες, στα κλεμμένα δώρα και επιδόματα. Στην πίεση για να βγει πολλή δουλειά από λίγους, με αποτέλεσμα μέχρι και θανάτους εργαζόμενων, όπως πρόσφατα στην πόλη μας.

Την ώρα που οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται και φτάνουν μόνο φέτος τα 30 εκατομμύρια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού «κλαίγονται» και πάλι. Εξαπολύουν και νέα επίθεση στους εργατοϋπάλληλους, απαιτούν κι άλλες ενισχύσεις από την κυβέρνηση. Στην πόλη μας, μεγάλος όμιλος απέλυσε συναδέλφους μας, για να τους αντικαταστήσει με συναδέλφους παρακτικάριους, που δουλεύουν τζάμπα με τις ευλογίες κυβέρνησης – ΕΕ.

Την ώρα που μεγάλες αλυσίδες καφέ μετρούν το ένα κατάστημα μετά το άλλο και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όταν καταγγέλλονται από τα Συνδικάτα και συναδέλφους για την μη τήρηση στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, επίσης «κλαίγονται», λένε ότι δεν «βγαίνουν» κτλ.

Ε λοιπόν, τους λέμε ότι δεν «βγαίνουμε εμείς»!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η κλαδική σύμβαση, είναι η ζωή μας. Είναι ο μισθός μας, τα ρεπό μας, οι άδειες μας, ο χρόνος με την οικογένειά μας!

Είναι η ίδια μας η ζωή, επειδή προβλέπει πόσοι εργαζόμενοι πρέπει να υπάρχουν ανά πόστο.

Ας σκεφτεί η καμαριέρα που υποφέρει από μυοσκελετικά προβλήματα, πώς θα ήταν η κατάσταση της υγείας της εάν δεν έβγαινε όλη δουλειά από τις δικές της πλάτες.

Ας σκεφτεί ο ντελιβεράς, πόσο θα μειωνόταν ο κίνδυνος για ατυχήματα εάν δεν απαιτούνταν από αυτόν να βγάζει υπερβολικά πολλές παραγγελίες για να αυξάνονται τα κέρδη της επιχείρησης.

Ας σκεφτεί η νέα μητέρα, τον χρόνο με τα παιδιά της, εάν είχε δυο συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα, ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, άδειες, μέτρα προστασίας της μητρότητας.

Ας σκεφτεί ο καθένας εάν αυτή η ζωή μας αξίζει.

Η «ανάπτυξή» τους, πατάει στη δική μας ζωή, στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα. Δεν είναι δρόμος προς το «ξέφωτο». Λένε ψέματα!

Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργανωμένης αντεπίθεσης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, μακριά από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΣΕ, της Ομοσπονδίας, κάνουν πλάτες σε εργοδότες και κυβερνήσεις, συνυπογράφουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο.

Η καμαριέρα, η καθαρίστρια, ο μάγειρας, ο σερβιτόρος, ο υπάλληλος υποδοχής, όλοι οι συνάδελφοι στα επισιτιστικά μαγαζιά και στα ξενοδοχεία, αποτελούμε δύναμης αντίστασης και ανατροπής, όταν συλλογικά και μαζικά σταθούμε απέναντι στα  αφεντικά.

Διεκδικούμε με βάση της ανάγκες μας:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Καμία διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την εθνικότητα.

7ωρο,5θήμερο, 35ωρο με μισθούς που να ανταποκρίνονται στο σημερινό επίπεδο διαβίωσης, με βάση τις δυνατότητες από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν την κρίση.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, τα «δουλεμπορικά», η «ενοικιαζόμενη εργασία»

Η πρακτική των σπουδαστών των σχολών του κλάδου να αμείβεται σύμφωνα με τη ΣΣΕ και να είναι 6ωρη, 5θημερη, 30ωρη.

Να γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά

Επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς 600 ευρώ το μήνα μέχρι να επαναπροσληφθούν

Φθηνές και ποιοτικές διακοπές και αναψυχή για όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό

Μέτρα που να διασφαλίζουν την πρόληψη, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς

Η πάλη για τα δικαιώματά μας είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, γι’ αυτό και απαιτούμε:

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Να κλείσει  η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ –ΕΕ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις