ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία μετά τις νέες προτάσεις Τσίπρα

Στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα σκουπίδια τέθηκαν νέες προτάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας, αμέσως μετά την έξοδο της επιτροπής από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αυτήν την ώρα συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου σε μία ώρα από τις 11:30 να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ο κύριος Τράκας επίσης δήλωσε πως υπήρξαν βελτιώσεις στην τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, καθώς ελήφθη υπόψιν και η πρόταση της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕ – ΟΤΑ, υπήρξαν βελτιώσεις που αφορούν στην επέκταση των ηλικιακών ορίων και άνω των 50 ετών, στην περαιτέρω μοριοδότηση και στην αύξηση των προσλήψεων πάνω από τους 2.300 εργαζόμενος, ανάλογα με το οργανόγραμμα που θα υποχρεωθούν πλέον να υποβάλλουν οι δήμαρχοι.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, που ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώθηκε ένταση με συμβασιούχους εργαζόμενους της ΠΟΕ – ΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και ταυτόχρονα τους απομάκρυναν.

Η στιγμή της έντασης μπροστά από το Μαξίμου

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις