ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Αυλή του Μύλου το κουιντέτο ξύλινων πνευστών ”ο ήχος ως έχει”

Με υπέροχες μελωδίες θα γεμίσει η ”Αυλή του Μύλου” την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. από το κουιντέτο ξύλινων πνευστών ”ο ήχος ως έχει”.

Το γνωστό στο μουσικό κοινό της πόλης σύνολο, θα ερμηνεύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την κλασική περίοδο έως και σήμερα.

Κλασικές και ρομαντικές συνθέσεις των J. Haydn, E. Bozza, Ch. Lefebvre και V. Soltan, αλλά και ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης, μέσα από τις συνθέσεις των Α. Μπαλτά “Μικρή Σουίτα για κουιντέτο πνευστών” και Τάκη Καλογερόπουλου “Ηπειρώτικο Χρονικό”.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά και ανέργους (με την ένδειξη κάρτας ανεργίας).

Λίγα λόγια για το σύνολο ~ Ὁ ἦχος ὡς ἔχει ~

Η δημιουργία του συνόλου “Ὁ ἦχος ὡς ἔχει” είναι αποτέλεσμα της φιλίας και συνεργασίας των μελών του. Καθηγητές του τμήματος των ξύλινων  πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στελέχη της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και έχοντας ο καθένας στο ενεργητικό του αριθμό προσωπικών ρεσιτάλ, έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει γραφεί γι’ αυτό το σύνολο, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι μουσικοί τον ήχο, τις δυνατότητες και το ρόλο του κάθε οργάνου.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με μεγάλο αριθμό έργων.

Ανάμεσα σε αυτά και έργα συνθετών τα οποία βρίσκονταν στην αφάνεια, όπως το κουϊντέτο με πιάνο του Al. Magnard, το κουαρτέτο με πιάνο του J. Amberg, το τρίο με πιάνο του H. Molbe, το κουϊντέτο για πνευστά του A.Tanev  και άλλα, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.

Τον Νοέμβριο του 2014 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία δύο συναυλίες στη Βασιλεία της Ελβετίας, ανοίγοντας το δρόμο και για μελλοντικές συναυλίες εκτός συνόρων.

Το σύνολο αποτελείται  από τους Γιώργο Τσιαρδάκα (φλάουτο), Δημήτρη Χατζούλη (όμποε), Στέλιο Κοτρώτσιο (κλαρινέτο), Ευδοξία  Αποστολίδου-Καραμανώλη (φαγκότο) και Νέλλη Χολέβα (κόρνο).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις