ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάζεται το βιβλίο Λαρισαίου συγγραφέα

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το ιστορικό μυθιστόρημα του Λαρισαίου συγγραφέα Γιώργου Ραΐλη, με τίτλο «Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα», με θέμα τα ανθρώπινα πάθη την περίοδο της Κατοχής και του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο Γιώργος Ραΐλης θα βρίσκεται την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 19.00, στο βιβλιοπωλείο Άνεμος (Κύπρου 47, Λάρισα), για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σε μια περίοδο και σε μια χώρα που αδελφός σκοτώνει αδελφό, είναι δύσκολο για κάποιον να ξεχωρίσει ποια είναι η μάνα του Χριστού και ποια η μάνα του Ιούδα, ποιος εκπροσωπεί το Καλό και ποιος είναι προδότης. Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ραΐλη «Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα» βουτάει στα άδυτα των ανθρώπινων ψυχών και με νηφαλιότητα αναδεικνύει το μέγα για την Ελλάδα πρόβλημα του διχασμού, μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.

Η υπόθεση του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Πέτρινο. Οι κάτοικοι θα διχαστούν βαθιά στην περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφύλιου. Ζωές χάνονται, ανθρώπινες αντοχές σπάνε, αρχές και αξίες δοκιμάζονται, πεποιθήσεις συγκρούονται σε ένα ανελέητο κυνήγι. Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν ότι καταστρέφονται οι ζωές των παιδιών τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις