ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγώνας δρόμου για την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Λάρισα – Όλες οι εξελίξεις

Προϋποθέσεις για την βελτίωση της εικόνας με τα βουνά των σκουπιδιών στη Λάρισα φαίνεται ότι δημιουργούνται μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι αν ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους, εκλείπει ο λόγος των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς ανοίγει διαγωνισμός για πρόσληψη μόνιμων στην καθαριότητα, ενώ επιλύεται και το πρόβλημα όσων συμβασιούχων έχει ανανεωθεί η σύμβαση τους μέχρι τα τέλη του 2017.

Ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε ότι δικαίωμα σε μόνιμες θέσεις εργασίας, έχουν όλοι και όχι μόνο οι νυν συμβασιούχοι, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι.

Ανακοίνωσε δε ότι είναι έτοιμος να καλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να επαναπροκηρυχτούν οι θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα.

Παράλληλα, ο  Δήμαρχος τόνισε ότι «εάν συνεχιστεί η τωρινή κατάσταση με τα σκουπίδια, θα υπάρξει πρόβλημα. Υπάρχει σαφές πρόβλημα δημόσιας υγείας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παρακολουθούμε αμέτοχοι και παθητικά».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως έχουν προγραμματιστεί, καθώς δεν τους ικανοποιεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Αποφάσισαν δε ότι στα 2 απορριμματοφόρα που από την πρώτη μέρα μαζεύουν τα σκουπίδια από τα νοσοκομεία, τις κλινικές και τις λαϊκές αγορές της πόλης, θα προστεθούν άλλα 3 ώστε να καθαριστούν και οι κεντρικοί πεζόδρομοι της Λάρισας.

Κάλεσαν δε τους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους.

Επιμένουν πάντως να ζητούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων, να μην υπάρξει καμία απόλυση συμβασιούχου και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Για την ώρα, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και των εργαζομένων…

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις