ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θα μείνουμε και χωρίς ρεύμα εν μέσω καύσωνα και βουνών με σκουπίδια; Ανησυχεί η ΕΤΕ – ΔΕΗ

Μετά τα βουνά των σκουπιδιών που μεγαλώνουν αργά αλλά σταθερά, τόσο στη Λάρισα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ο Γολγοθάς των πολιτών θα γίνει περισσότερο ανηφορικός τις μέρες της επόμενης εβδομάδας, καθώς προβλέπεται ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν ήδη λόγω για το κύμα καύσωνα που πλήττει αυτό το διάστημα άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το οποίο έρχεται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα από την προσεχή Πέμπτη μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμο το δίκτυο της ΔΕΗ να αντέξει την αύξηση της ζήτησης που υπάρχει ήδη και θα επιδεινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο γραμματέας της ΕΤΕ ΔΕΗ νομού Λάρισας και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου των τεχνικών της ΔΕΗ, Γιώργος Φώλιας, τονίζει στο onlarissa ότι το πρόβλημα δεν είναι να επαρκούν τα διαθέσιμα φορτία, αλλά τι θα συμβεί αν, ο μη γένοιτο, προκύψει κάποια βλάβη!

«Το πρόβλημα είναι ότι λείπουν υλικά που θα βοηθούσαν στην γρήγορη αποκατάσταση μιας βλάβης, αν χρειαστεί κάτι τέτοιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κολώνα, ούτε ένας μετασχηματιστής, για να αντικατασταθεί», αναφέρει ο κ. Φώλιας. «Παράλληλα, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση, ώστε να λειτουργεί επαρκώς το σύστημα και να μπορεί να αποκαθίσταται άμεσα μια βλάβη, αν παρουσιαστεί».

Αξίζει σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε τις συνεχείς βλάβες που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Λιβαδάκι Λάρισας, γεγονός που οι τεχνικοί της επιχείρησης το αποδίδουν ακριβώς στην πλημμελή του συντήρηση.

«Κρούομε τον κώδωνα του κίνδυνου για μία ακόμα φορά», καταλήγει ο κ. Φώλιας, «ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις τεχνικού προσωπικού, να λειτουργεί σωστά το σύστημα και να αποκαθίστανται γρήγορα οι όποιες βλάβες παρουσιαστούν».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις