ΚΟΣΜΟΣ

Οι NYT μέτρησαν όλα τα ψέματα που έχει πει ο Τραμπ από την ημέρα που έγινε πρόεδρος

Ημερομηνία, δήλωση, εξήγηση. Η τεράστια λίστα ξεκινά από τις 21 Ιανουαρίου και καταλήγει στις 21 Ιουνίου. Και περιλαμβάνει τα ψέματα που έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι New York Times μέτρησαν τα ψέματα και τις αναλήθειες που έχει πει δημόσια ο Τραμπ από τη στιγμή που ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει προηγούμενο με Αμερικανό πρόεδρο που να έχει περάσει τόσο χρόνο λέγοντας αναλήθειες. «Κάθε πρόεδρος έχει κρύψει την αλήθεια. Αλλά κανένας πρόεδρος ή κόμμα δεν έχει συμπεριφερθεί όπως ο Τραμπ. Προσπαθεί να δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα στην οποία η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση», σημειώνει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Τραμπ είπε ψέματα τουλάχιστον τις 20 από τις 40 πρώτες ημέρες της θητείας του. Αν συμπεριληφθούν όμως και οι παραπλανητικές δηλώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος πέτυχε κάτι ακόμη πιο αξιοσημείωτο: είπε κάτι αναληθές, δημόσια, κάθε ημέρα από τις πρώτες 40 της θητείας του! Αυτό το σερί «έσπασε» την 1η Μαρτίου και από τότε- πάντα σύμφωνα με τους New York Times- είπε κάτι αναληθές τουλάχιστον σε 74 από τις 113 ημέρες. Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι τις ημέρες που δεν έκανε αναληθή δήλωση συχνά απουσίαζε από το Twitter, κάνοντας διακοπές στο Μαρ-α-Λάγκο ή παίζοντας γκολφ.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις