ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μόδα ο καφές στο παγκάκι – Γιατί πολλοί Λαρισαίοι διαλέγουν να πιουν τον καφέ τους εκεί

Πολύ συχνά βλέπουμε τελευταία παρέες νεαρών, αλλά και μεγαλύτερων, να κάθονται στα παγκάκια των πλατειών της πόλης, στο αρχαίο θέατρο ή μπροστά από την Ιατρική Σχολή, και να πίνουν τον καφέ τους εκεί, σε πλαστικό. Γιατί όμως επιλέγουν κάτι τέτοιο;

Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Για τους πιο νέους σε ηλικία είναι κυρίως οικονομικός ο λόγος. «Ο καφές στο πλαστικό είναι πιο φθηνός. Οπότε, θα πάρουμε τον καφέ που θέλουμε, θα διαλέξουμε και που θέλουμε να καθίσουμε και όλα καλά.»

«Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και για την παρέα. Δεν θέλουν κάθε μέρα όλοι να πάνε σε καφετέρια, δεν μπορούμε να διαλέξουμε καφετέρια, οπότε το παγκάκι είναι μια καλή λύση. Και εκεί άλλωστε καφέ πίνεις, είναι το ίδιο.» μας λέει μια κοπέλα.

Μια παρέα το προτιμά από οποιαδήποτε καφετέρια. «Καλύτερα στο παγκάκι. Βλέπεις κόσμο να περνάει, συναντάς γνωστούς. Όχι ότι στην καφετέρια δεν μπορεί να γίνει αυτό, αλλά άλλη κίνηση έχει μπροστά από ένα παγκάκι στη μέση της πλατείας. Κι αν βαρεθείς στο ένα παγκάκι, παίρνεις τον καφέ σου και πας σε άλλο.»

Είναι και κάποιοι που συνδυάζουν τον καφέ στο παγκάκι με δουλειές. «Συνήθως όταν βγαίνω για δουλειές ή ψώνια, θα πάρω ένα καφέ σε πλαστικό. Όταν κουραστώ και θελήσω να καθίσω για 5-10 λεπτά, έχω ήδη τον καφέ μου και απλά διαλέγω  ένα παγκάκι.»

Πιο φθηνός ο καφές στο παγκάκι και με διαφορετική θέα. Και μπορείς κάθε φορά να διαλέξεις άλλη θέα, αφού τα παγκάκια στην πόλη είναι αμέτρητα.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις