ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καθήλωσε η Ωραία Κοιμωμένη της Μαρίας Δαλαμάγκα!

Μια θαυμάσια παράσταση της Ωραίας Κοιμωμένης, του φημισμένου μπαλέτου του διεθνούς ρεπερτορίου, σε μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι που το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 το βράδυ κατέκλυσαν την μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Την παράσταση παρουσίασαν οι μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου της Μαρίας Δαλαμάγκα.

Την σκηνοθεσία και τη χορευτική διδασκαλία ανέλαβε η χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου Μαρία Δαλαμάγκα, σε σκηνικά του Γιώργου Καλαμάρα και κοστούμια της Ειρήνης Αργυρού. Την εκφώνηση του έργου ανέλαβε ο ηθοποιός Δημήτρης Φωτίου.

Ήταν μια παράσταση που όσον αφορά την αρτιότητα, την υποκριτική δεινότητα και το πάθος των συντελεστών ξεπέρασε κατά πολύ μια τυπική «μαθητική» εκδήλωση.

Πέραν της αδιαμφισβήτητης δεξιοτεχνίας των μαθητριών της σχολής, που ακολουθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (RAD) του Λονδίνου, το θέαμα που παρουσιάστηκε ξεχείλιζε από την χαρά και το κέφι της δημιουργίας και της συμμετοχής σε ένα υψηλών απαιτήσεων πολιτιστικό προϊόν.

Ήταν φανερή η φιλοσοφία της «αγγλικής» σχολής χορού, που πρεσβεύει πως το μπαλέτο είναι ένα είδος που προσφέρει υποκριτικά μέσα και εκγύμναση σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο σε εκείνα που προορίζονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ξεχώρισε η Ζωή Ζυγοπούλου, που ερμήνευσε με μαεστρία τον ρόλο της ωραίας κοιμωμένης και εντυπωσίασε με τις τεχνικές της ικανότητες, η Μαριάνθη Κυριακίδη, που απολάμβανε τον ρόλο της κακιάς μάγισσας και η «μωβ νεράιδα» Παναγιώτα-Θάλεια Νάρη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις