ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος : Οι Πολύτεκνοι μας δείχνουν το δρόμο!

Ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας στα γραφεία τους.

Μετά την ενημέρωση για τα βασικά θέματα που ετέθησαν από πλευράς Πολυτέκνων -οικονομικά και θεσμικά- αλλά και τη διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια πλήττεται ο θεσμός της οικογένειας, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεώρησα καθήκον μου μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιπρόεδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό να ακούσω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα προβλήματα των Πολυτέκνων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σε μακροπρόθεσμη προοπτική, είναι η ραγδαία δημογραφική της συρρίκνωση. Αυτή είναι που προκαλεί σειρά αρνητικών παρενεργειών στην οικονομία, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην εκπαίδευση, στην αποψίλωση της ελληνικής περιφέρειας.

Δυστυχώς, για χρόνια, η ελληνική πολιτεία δεν θέλησε να δει κατάματα το μέγεθος του προβλήματος. Σήμερα φθάσαμε στο έσχατο σημείο, οι θάνατοι να είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, και αν συνυπολογίσουμε και την αθρόα διαρροή νέων μας που αναζητούν εργασία εκτός Ελλάδος, αντιλαμβανόμαστε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης της γεννήσεων και στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών θα βρεθούμε πολύ σύντομα ενώπιον μιας κατάστασης μη αναστρέψιμης.

Η συνάντησή μας σήμερα με τους Πολύτεκνους της Λάρισας, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχουμε με ανάλογους φορείς σε όλη την Ελλάδα, σκοπό έχει να καταγράψουμε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει η διακομματική επιτροπή για το δημογραφικό. Πιστεύω ότι οφείλουμε να παρέμβουμε άμεσα στην παρούσα θλιβερή πραγματικότητα του δημογραφικού και να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις ώστε να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τις αρνητικές τάσεις. Άλλωστε, οι Πολύτεκνοι μας δείχνουν το δρόμο».

Στη συνάντηση, τον κ. Χαρακόπουλο ενημέρωσαν, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Κερμελίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο έφορος κ. Χρήστος Παπαιωάννου και το μέλος κ. Νίκος Τσιόγιας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις