ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Αναστενάζουν” τα καταστήματα με ανδρικά ρούχα στη Λάρισα – Δεν ψωνίζουν εν μέσω κρίσης οι Λαρισαίοι

Γεγονός αποτελεί ότι η κίνηση στην αγορά είναι αρκετά πεσμένη, λόγω της κρίσης. Δεν βιώνουν όμως όλα τα καταστήματα την κρίση με τον ίδιο τρόπο, ούτε στον ίδιο βαθμό, καθώς κάποια έχουν πληγεί περισσότερο από άλλα.

Συναντήσαμε ιδιοκτήτες και πωλητές σε καταστήματα με ανδρικά ρούχα της Λάρισας. Ο Γιάννης δουλεύει σε κατάστημα με ανδρικά ρούχα τα τελευταία 3 χρόνια. «Είναι πολύ πεσμένη η κίνηση. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω εδώ ήταν αλλιώς, έμπαινε κόσμος και ψώνιζε. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, μπορεί να περάσει και ολόκληρη η μέρα χωρίς να μπει άνθρωπος στο μαγαζί.  Και είναι και αρκετοί αυτοί που θα μπουν, θα κοιτάξουν και θα φύγουν.»

Ο Μαρίνος είναι ιδιοκτήτης 2 καταστημάτων.  Η κατάσταση για εκείνον είναι χειρότερη, αφού σκέφτεται ότι πρέπει να πληρώσει τον υπάλληλο και όλα τα άλλα έξοδα που δεν σταματάνε. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάναμε εδώ. Πριν 2 χρόνια αναγκάστηκα να απολύσω  2 υπαλλήλους μου, γιατί δεν μπορούσα να τους πληρώσω. Δύσκολα θα μπει κάποιος να ψωνίσει εδώ, θα κοιτάξει κάτι φθηνότερο. Οι περισσότεροι πελάτες  που θα έρθουν είναι παλιοί πελάτες,  που θέλουν αυτό το ντύσιμο, αυτή την ποιότητα που ξέρουν. Πριν καμιά βδομάδα κινήθηκε λίγο παραπάνω το μαγαζί, γιατί έτυχε κάποιος γάμος και οι μπράτιμοι ήρθαν να ψωνίσουν τα ρούχα τους από εδώ.»

Η Μαρία έχει χρόνια το μαγαζί, αλλά, όπως μας λέει, τα τελευταία 2 περίπου είναι τα χειρότερα που έχει δει. «Το αντρικό ντύσιμο είναι διαφορετικό από το γυναικείο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών θέλουμε τα λούσα μας, κακά τα ψέματα. Οι άντρες είναι πιο απλοί σε αυτό, βολεύονται με πιο απλά πράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μπαίνει κανένας πελάτης, αλλά σίγουρα με 2-3 αγορές τη μέρα δεν μπορείς να πεις ότι δούλεψε το μαγαζί.»

Πιο μεγάλο, λοιπόν, φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα με ανδρικά ρούχα. Η αγορές εκεί είναι αρκετά πεσμένες και φαίνεται ότι οι άντρες δεν ψωνίζουν όπως παλιά.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις