ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά πάντων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής στρέφεται εναντίον των Προκόπη Παυλόπουλου, Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη   Τσακαλώτου, Γιάννη Στουρνάρα, Σταύρου Κοντονή, Νίκο Κοτζιά, Γιώργου Χουλιαράκη, Δημήτρη  Παπαδημητρίου, Γιώργου  Κατρούγκαλου και άλλων.

Σύμφωνα με δύο απόρρητες εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013-2015), το ύψος των οφειλών της γερμανικής αποζημίωσης προς την Ελλάδα υπερβαίνει τα 341 δισεκατομμύρια ευρώ, επισημαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται  εναντίον των Προκόπη Παυλόπουλου, Αλέξη Τσίπρα, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιάννη Στουρνάρα, Σταύρου Κοντονή, Νίκο Κοτζιά, Γιώργου Χουλιαράκη, Δημήτρη  Παπαδημητρίου, Γιώργου  Κατρούγκαλου, Χρίστου  Κωτσογιάννη, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, Γιώργο  Πιτσιλή, Θεοπίστη (Πέτη)  Πέρκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παράλειψη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ανάγονται στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Α’ και τον Β’  παγκόσμιο πόλεμο.

Σύμφωνα με δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η μηνυτήρια αναφορά «στρέφεται εναντίον των σημερινών υπευθύνων της μη διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών, με πλήρη και ρητή αναφορά στην υπαίτια και αξιόποινη παράλειψη και όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων να διεκδικήσουν τις Ελληνικές απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας».

Στη μηνυτήρια αναφορά, υποστηρίζεται ότι έχουν διαπραχθεί, μεταξύ των άλλων, τα αδικήματα  της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, και της   κατάλυση  θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος.

Ακόμη, γίνεται αναφορά σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους του 2014, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνικές απαιτήσεις είναι ενεργές και μπορούν να διεκδικηθούν με μία σειρά ενεργειών που υποδεικνύονται.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις