ΛΑΡΙΣΑ

ΔΑΚΕ καθηγητών : «Φθάνει πια με τον συνδικαλισμό του τυχοδιωκτισμού και του λαϊκισμού»

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 18οσυνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.  και για μία ακόμη φορά απώλεια της πρώτης θέσης καθώς και δέκα ποσοστιαίων μονάδων, μια υστερία καταγγελτικών ανακοινώσεων και μια καλαμολαγνεία έχει κυριεύσει τις ΣΥΝΕΚ.

Αγαπητοί φίλοι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ, να είστε βέβαιοι ότι κατανοούμε τον πόνο σας, την συνεπαγόμενη (όχι όμως και δικαιολογημένη) απώλεια της ψυχραιμίας σας και την αναίτια και μεθοδευμένη κατά πάντων επίθεση προς αποφυγήν της αυτοκριτικής. Είναι μια τακτική αποτελεσματική για όσους δεν έχουν τη γενναιότητα να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Για εκείνους, όμως, που συνδικαλίζονται  είναι χαρακτηριστικό πολιτικής μικρότητας κι ανευθυνότητας. Δηλώνουμε εξ αρχής ότι δεν θα ακολουθήσουμε τις ΣΥΝΕΚ στον δρόμο της συνδικαλιστικής αλητείας και του μηδενισμού των στοιχειωδών αξιών, τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, εδώ και καιρό ακολουθείτε.

Χωρίς επιφύλαξη αναφέρουμε ότι η δημοσίευση ενός και μόνου αποσπάσματος των πρακτικών θα επιβεβαίωνε ότι εκεί που σταματάει η λογική ……αρχίζει το περιεχόμενο του βιβλίου πρακτικών.

Πιστεύει κανείς ότι η παρακάτω τοποθέτηση  (σελ. 305 του βιβλίου των  πρακτικών)

«ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το 3ο μνημόνιο το υπέγραψαν όλα τα κόμματα. Είχε αναδιαρθρώσεις, δημοσιονομικούς περιορισμούς για παιδεία, αναπροσαρμογή. Το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για τα λαϊκά δικαιώματα, στη μόρφωση και στις σπουδές, όπου βάλλονται.  Με μαθητεία, ΙΕΚ επιχειρηματικότητα να υπηρετήσουν επιχειρηματικούς ομίλους. Μειώνει, γιατί είναι πολιτική του 3ου μνημονίου. Ανάλογα με περιεχόμενό της να δούμε ανακοίνωση

ανήκει στη Δ.Α.Κ.Ε. και στον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. όπως την απέδωσε η γραμματέας; Εκτός και αν αυτό ενδόμυχα πιστεύει.

Ή από το παρακάτω απόσπασμα (σελ. 315  του βιβλίου των  πρακτικών)

«ΔΑΚΕ: πέρυσι διενεργήθηκε μια ΕΔΕ με τρία θέματα. Τότε υπήρχε αυτοψία, αυτή με κανόνες, για πειθαρχικό δίκαιο. Πέραν κανόνων σε συνάδελφο δεν απειλούμε με εισαγγελέα

βγαίνει κάποιο νόημα;

Να σας ενημερώσουμε επίσης, ότι η  εσκεμμένη ή μη  παράλειψη κομμάτων, τελειών, άρθρων , υποκειμένων, αντικειμένων, ρημάτων και η εκ των υστέρων διόρθωσή τους, επειδή σύμφωνα με τοποθέτηση της ίδιας της γραμματέα, «δεν έβγαζε νόημα γι’  αυτό και το άλλαξα» είναι ικανότατοι λόγοι, για να έχει ο οποιοσδήποτε επιφυλάξεις πόσο μάλλον αυτός που υπογράφει.

Μπορούμε να εικάσουμε ότι το βιβλίο πράξεων αποτελεί κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού της γραμματέα, αφού τα γραφεία της Ε.Λ.Μ.Ε. κατά την άποψή των ΣΥΝΕΚ είναι ακατάλληλα πλέον για την ασφάλεια των βιβλίων, ενώ τόσα χρόνια ήταν!

Στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. έχουν θητεύσει συνάδελφοι με ήθοςκαι αρχές.  Ασφάλεια των εγγράφων και του πρακτικού ήταν αποκλειστικά και μόνο οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών των εκάστοτε Δ.Σ. προφανώς άγνωστες λέξεις για εσάς. Όλα αυτά μέχρι τη δική σας όψιμη παρέμβαση αγαπητοί συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ. Γιατί όταν είχατε την προεδρία δεν είχατε τέτοιο ζήλο για την ασφάλεια των γραφείων; Γιατί τώρα ξαφνικά έτυχε να αγνοείται το προηγούμενο βιβλίο εσόδων  – εξόδων ; Μήπως γιατί έτσι σας βολεύει ένα τετράμηνο τώρα;

Αναλώνεστε σε μια δισέλιδη ανακοίνωση στα παραπάνω χωρίς καμιά νύξη στη ουσία της  συμμετοχής σας στο Δ.Σ.. Αγωνίζεστε για ένα καθαρό και έντιμο σ. κ. , όπως λέτε, αλλά όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. που «στενοχωρούν» τους πολιτικούς προϊσταμένους  σας, όχι μόνο δεν τις ψηφίζετε αλλά ζητάτε να αναγράφεται ότι είναι κατά πλειοψηφία. Έχετε το νόμιμο δικαίωμα. Το ηθικό όμως;

Δεν θα σπαταλήσουμε άλλο χρόνο, για να απαντήσουμε στον πραγματικά αναιδή και παραληρηματικό λόγο σας που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ότι αγγίζει τα όρια της κοινωνιοπάθειας. Έμπρακτα αποδείξαμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση είναι για εμάς προϋπόθεση της δημοκρατίας ενώ θεωρούμε τις προσωπικές επιθέσεις και τον ηθικό εκβιασμό χαρακτηριστικά του συνδικαλιστικού υποκόσμου.

Με αδολεσχήματα και πομπώδεις φράσεις καθορίζετε τα όρια της πολιτικής ηθικής ενώ χρησιμοποιείτε την ηθικολογική διαίρεση ως εφαλτήριο για την εκδήλωση θρασύτατων προσωπικών  επιθέσεων προς τα μέλη μας στο Δ.Σ., χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη αήθης λεκτική επίθεση μέλους των ΣΥΝΕΚ προς μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. με απειλές. Σφάλλει και εκτίθεται όμως όποιος νομίζει ότι οι μέθοδοι απομείωσης της προσωπικότητας ή εκφοβισμού μπορούν να πιάσουν. Σφάλλει και εκτίθεται όμως και όποιος νομίζει ότι κάτω από τον μανδύα της ηθικολογίας θα κρύψει την στυγνή ανηθικότητα του και ότι με τη μέθοδο της εργαλειακής χρήσης του ψέματος θα καλύψει την ανεπάρκειά του.

Τέλος, χωρίς επιφύλαξη δηλώνουμε υπηρέτες της Δημοκρατίας, ένθερμοι υποστηρικτές του Πολιτικού Πολιτισμού και του υγιούς συνδικαλισμού  και όχι του τυχοδιωκτισμού και του λαϊκισμού.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις