ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη χωματερή η Ελλάδα – Ασφυξία από τόνους σκουπιδιών και κύμα ζέστης

Σε εφιάλτη έχουν μετατραπεί οι λόφοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας.  Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στους δήμους και κυρίως οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έτσι έχει γίνει αδύνατη η αποκομιδή των σκουπιδιών.

H Αθήνα είναι σε κατάσταση ασφυξίας με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά σε γειτονιές, κεντρικούς δρόμους ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, την ώρα που ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών.

Μετά από πέντε ημέρες, στην Αθήνα η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας κάνουν λόγο για «υγειονομική βόμβα», καθώς όπως λένε τα τρωκτικά βγήκαν στους δρόμους.

Στην οδό Πανεπιστημίου μία λωρίδα έχει κλείσει από τα σκουπίδια. Στην Κυψέλη τα σκουπίδια έχουν καλύψει τα πεζοδρόμια και μάλιστα έχουν φτάσει στις εισόδους των πολυκατοικιών. Ο δήμος Αθηναίων κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην κατεβάζουν στους δρόμους τα σκουπίδια τους.

Οι λύσεις που εξετάζει ο Σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξετάζει δύο διαφορετικές λύσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους συμβασιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, η πρώτη λύση είναι η δημιουργία δύο χιλιάδων νέων μόνιμων θέσεων εργασίας στους δήμους.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης αναζητεί νομική φόρμουλα για να διατηρηθούν οι θέσεις των συμβασιούχων προσωρινά, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων στους δήμους .

ΠΗΓΗ : enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις