ΛΑΡΙΣΑ

Άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τα απορρίμματα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας (ΙΣΛ), μετά από την άμεση απειλή της δημόσιας υγείας λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Αναγνωρίζει την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και αντί για βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών αρμοδίων, να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα δίκαια αιτήματα τους και να δώσει άμεσα λύσεις.

Να απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τις «ευαίσθητες» περιοχές (νοσοκομεία και κέντρα υγείας, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, γηροκομεία κ.ά. ιδρύματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυσύχναστους χώρους κ.λπ.)

Η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε ψεκασμούς με χλωριούχο περιεχόμενο των σωρών, για να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανάπτυξη, ο πολλαπλασιασμός και η διασπορά των διαφόρων μικροοργανισμών.

Να «αναχαιτισθούν» άμεσα οι φορείς μετάδοσης ασθενειών (έντομα, τρωκτικά, γάτες, σκύλοι κ. ά), που μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν την κατάσταση και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Άμεση ενημέρωση του κοινού από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Δημόσιας Υγείας) και εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τα απορρίμματα, που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ (προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων και φύλαξή τους στο σπίτι, ξέπλυμα των άδειων συσκευασιών τροφίμων πριν πεταχτούν, συλλογή των απορριμμάτων σε ανθεκτικές σακούλες – σφιχτά δεμένες, περιορισμός κατοικίδιων ζώων κ.λπ.).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ανταποκρινόμενος άμεσα σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, ευελπιστεί πως οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προστασίας της θα αφυπνιστούν άμεσα, πριν οι σωροί των σκουπιδιών μετατραπούν σε μικρές υγειονομικές βόμβες.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις