ΛΑΡΙΣΑ

Μια ιδιαίτερη γιορτή για την Παιδική Στέγη Λάρισας

Μια ιδιαίτερη και  ζεστή ατμόσφαιρα βίωσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στον  κατάμεστο κήπο του «Εν Λαρίση» στη μουσικο-ποιητική βραδιά που διοργάνωσε η Ελληνική Μέριμνα – Παιδική Στέγη Λάρισας , προς τιμή της ποιήτριας κ. Γρηγορίας Πελεκούδα και του εικαστικού κ. Χρήστου Φώκου, χαρίζοντας το βιβλίο ποιητικής συλλογής με τίτλο «Το πλατινένιο λευκό» και το γλυπτό «Δρομέας» αντιστοίχως, ενίσχυσαν  το έργο αλληλεγγύης του Σωματείου.

Η πρόεδρος κ. Αγγελική Σιτρά αφού θερμά τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, όπως και όλους όσοι αγκάλιασαν την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον αγώνα που διεξάγουν , ως δρομείς αντοχής, τόσο το Δ.Σ. όσο και οι εργαζόμενοι προκειμένου, η μόνη από τα 50 παραρτήματα σε όλη  την Ελλάδα σήμερα εναπομείνασα Παιδική Στέγη Λάρισας,  να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο.

«Σπίτι Αγάπης» αποκάλεσε την Παιδική Στέγη , όπως και ο τίτλος πεζού κειμένου της κ. Πελεκούδα, όχι μόνο για τους 120 μικρούς μαθητές, αλλά και για 40 επιπλέον συμπολίτες μας, 24 εκ των οποίων μικρά παιδιά και οι άνεργοι, λόγω οικονομικής κρίσης γονείς των , απαλύνοντας κάπως την δεινή τους καθημερινότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλίας  κ. Αθανάσιος Παιδής σε σύντομο χαιρετισμό του  εξήρε το έργο της Ελληνικής Μέριμνας, το οποίο όπως ανέφερε χρειάζεται την υποστήριξη όλων των πολιτών αφού το έργο, που παράγεται  στην Παιδική Στέγη είναι ανεκτίμητης άξιας . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στηρίζουν αυτήν την σημαντική προσπάθεια  και θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο αφού το έργο της Παιδικής Στέγης Λάρισας  είναι πιο επίκαιρο από πότε !

Η φιλόλογος κ. Φανή Σδούγκα συγκίνησε όλους διαβάζοντας ποιήματα της συλλογής, αναφέροντας ότι «Στα δικά μας χρόνια τα πικρά και δύσκολα, η ποίηση όσο και η τέχνη είναι μια παυσίπονη σταγόνα σε ένα ωκεανό λύπης.»

Η βραδιά κύλησε με εναλλαγές απαγγελίας ποιημάτων, από την διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη, τον κ. Χρήστο Φώκο και μουσικής. Η  κ. Αλεξία Γαγλία , συνοδευόμενη από τον κ. Τάσο Χαρμάνη στο πιάνο, ενθουσίασε το κοινό με την φωνή της.

Ακολούθησε η  κλήρωση της λαχειοφόρου για τον «Δρομέα» όπου τυχερή της βραδιάς ανεδείχθη η κ. Βίκυ Στεφανίδου.

Ο κ. Φώκος φανερά συγκινημένος ζήτησε να τραβηχτεί και δεύτερος λαχνός προσφέροντας μια δεύτερη δημιουργία του, έναν μπούστο δερμάτινης τεχνοτροπίας , με τυχερή την κ. Γεωργία Χλιάπη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις