ΛΑΡΙΣΑ

Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ – ΚΝΕ

Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ 2017 με σύνθημα : «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.»(Βλ. Μαγιακόφσκι), την Πέμπτη 29 Ιούνη στο Φρούριο, Άγαλμα Νίκης (Άγιος Αχίλλειος).

Οι Τομεακές Οργανώσεις Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Βάζουμε το ερώτημα: Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα; Ναι, μπορούμε! Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Θα δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερο χρόνο εργασίας, απολαμβάνοντας όμως μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερο επίπεδο ζωής. Θα έχουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές. Ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν πόλεμοι για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, αλλά θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Θέλουμε να προβληματίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες μας από την ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας!

Έλα μαζί μας! Κόντρα στο σύστημα και την υποταγή, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Για τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει. Κόντρα στη μιζέρια και τη μοιρολατρία με τις δικές μας αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του Εργατικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση

Ομιλία από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Συναυλία από νεανικό σχήμα

Γλέντι με εργατικά και λαϊκά τραγούδια από τους «laΤΡΕΙΣ»

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση  «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και μπαρ.

Θα παρουσιαστεί συλλογική εργασία για την τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά μικρών ηλικιών. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 8:00 μ.μ.

Γνώρισε από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ζήσε την ομορφιά του οργανωμένου αγώνα, σε περιμένουμε!

Τ.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις