ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα – Δεν πάψαμε ποτέ να υλοποιούμε παράλληλο πρόγραμμα

Στο κυβερνητικό «success story» επέμεινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

«Η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το σημείο της εξόδου από τα Μνημόνια είναι ορατό, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν «ενστερνίστηκε» τις πολιτικές λιτότητας, αλλά, αντίθετα, δεν έπαψε ποτέ να υλοποιεί ένα παράλληλο πρόγραμμα.

Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις θυσίες του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας ότι «μετά το καλοκαίρι του 2015, για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι που επιλέξαμε να παλέψουμε».

Όσο για την Ευρώπη, εκτίμησε ότι δεν μπορεί να προοδεύσει, αν δεν είναι κοινωνική και δημοκρατική και επέμεινε ότι φορείς, όπως το Eurogroup, πρέπει να λειτουργούν πιο δημοκρατικά. «Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει» τόνισε συγκεκριμένα.

«Δεν είμαστε σε ένα φόρουμ παρατηρητών, αλλά σε ένα φόρουμ αποφασισμένων πρωταγωνιστών» υπογράμμισε. «Για να πάρει η Ευρώπη τη μοίρα της στα χέρια της, η μοίρα των ανθρώπων της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ένας τοίχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, η Ευρώπη θα πάρει τη μοίρα της στα χέρια της, μόνο όταν οι λαοί της πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός του Έλληνα πρωθυπουργού, κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Σκα Κέλερ, ο Πολ Μανιέτ και ο Μπενουά Αμόν, καταθέτοντας προτάσεις για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ : protothema.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις