ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κλειστός ο δήμος την Παρασκευή – Έκκληση στους δημότες για καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών

Την ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσουν μεθαύριο Παρασκευή οι υπηρεσίες του δήμου, ως δείγμα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι υπάλληλοί του, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως είναι γνωστό, οι 232 συμβασιούχοι του δήμου, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος του έτους, αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα κατάληψη του αμαξοστασίου, ενώ αύριο Πέμπτη συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου.

Επιπρόσθετα, η ενδεχόμενη απόλυση τους θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης, η κατάσταση της οποίας, με τη συνδρομή και της εργασία τους, έχει ομαλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Καλογιάννης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, στην κατεύθυνση μόνιμων προσλήψεων, κάτι που δεν είναι αντίθετο στις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως είπε, καθώς οι συγκεκριμένοι 232 συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.

Με δεδομένο ότι η μη αποκομιδή των σκουπιδιών θα συνεχιστεί τουλάχιστο μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους δημότες, για την καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών και τη μη εναπόθεσή τους στους κάδους και έξω από αυτούς γιατί ήδη υπάρχει πρόβλημα σε όλη την πόλη και έρχονται ζεστές μέρες.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή θα λειτουργήσουν μόνο οι δομές άμεσης ανάγκης – συσσίτιο, ξενώνας κλπ – ενώ κανονικά γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών – με προσωπικό ασφαλείας – από νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και τις λαϊκές της Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις