ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι – Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, την άμεση νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, απαίτησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Λαρισαίων, με δυναμική τους παρέμβαση στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ότι συνεχίζουν την κατάληψη στο αμαξοστάσιο και το φυτώριο του δήμου, ενώ την Πέμπτη, μέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, αναμένεται να μεταβούν με λεωφορεία στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι η απόφαση για την ανανέωση των συμβάσεων των 232 συμβασιούχων ομαλοποίησε την κατάσταση σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, ότι σε καμία περίπτωση οι συμβασιούχοι δεν θα μείνουν ακάλυπτοι, αλλά ζήτησε συζήτηση με λογική και επιχειρήματα, ώστε να δοθεί από την κυβέρνηση η σωστή λύση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χαρακτήρισε σημαντική την αναγνώριση εκ μέρους του Συνεδρίου ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους δήμους.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ρένα Καραλαριώτου, ανέφερε ότι ξεκάθαρη η θέση της για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των υπαλλήλων, αλλά καταλόγισε μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις