ΛΑΡΙΣΑ

Στα Βούναινα του δήμου Κιλελέρ η πρώτη σύναξη ορθοδόξων λαών

Η πρώτη Σύναξη ορθόδοξων λαών πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου του Νέου, στα Βούναινα.

Εκπρόσωποι της ορθόδοξης εκκλησίας από την Ελλάδα τη Βουλγαρία και τη Σερβία, εκπρόσωποι των Ενόπλων δυνάμεων αντίστοιχα, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών επιδιώκοντας τη σύσφιξη των σχέσεων και τη διατήρηση της φιλίας των ορθόδοξων λαών.

“Η ορθοδοξία είναι ενωμένη, σε δύσκολους καιρούς. Στηρίζουμε αυτήν την σημαντική προσπάθεια, ώστε να γίνει θεσμός…” δήλωσε σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος του δήμου Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος, αναφερόμενος στη σύναξη, ενώ σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή» κ. Ηλίας Αθαναηλίδης υποστήριξε ότι:” Κάνουμε πράξη μια παράδοση αιώνων, που ξεκινά τον 8ο αιώνα με τους Έλληνες Θεσσαλονικείς Κύριλλο και Μεθόδιο… Θα συνεχίσουμε οργανώνοντας του χρόνου και το δεύτερο αντάμωμα “.

Στο πλαίσιο της Σύναξης τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και Νευροκοπίου Βουλγαρίας κ. Σεραφείμ, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του νέου και κατά τη διάρκειά της έψαλε χορωδία αποτελούμενη από Έλληνες και Βούλγαρους καθηγητές βυζαντινής μουσικής, με χοράρχη τον κ. Ι. Παπαχρόνη.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, στο προαύλειο του ναού, από χορευτικά συγκροτήματα των οργανωτών φορέων και ειδικότερα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας και του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή».

Να σημειωθεί ότι η σύναξη οργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Γιώργος Λαδόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλελέρ κ. Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Φιλιππούλης, Χρ. Τσιχίτας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων Βουλγαρίας και Σερβίας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και Φίλων Λάρισας κ. Βάνια Πέτροβα και μέλη του Συλλόγου, εκπρόσωπος της Σερβικής κοινότητας κ. Λιούμπιτσα Ποκράγιατς κ.α.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις