ΛΑΡΙΣΑ

2ο Ι.Ε.Κ. Λάρισας :Συνδέει την εκπαίδευση με την παραγωγή

Στα πλαίσια του ανοίγματος του 2ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας στην τοπική κοινωνία ξεκινά μέσω του site του (http://2iek-laris.lar.sch.gr/) μια καμπάνια διερεύνησης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία τμημάτων σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Όπως μας δηλώνει ο Διευθυντής του 2ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας κος Τανός Ηλίας (Φυσικός, M.Sc., M.Ed.) :

«Η στόχευση με την παραπάνω κίνηση, είναι να προτείνουμε ειδικότητες που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα διαλόγου τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς σπουδαστές. Θέλουμε να διερευνήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με σκοπό οι ειδικότητες που θα προκύψουν να δημιουργήσουν αποφοίτους οι οποίοι θα εξαργυρώσουν τις σπουδές τους με άμεση εύρεση εργασίας. Επιθυμούμε να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα μπαίνοντας στο site του 2ου Δ.Ι.ΕΚ. Λάρισας κάποιος μπορεί να επιλέξει, από μια πλειάδα ειδικοτήτων, αυτή που θέλει να σπουδάσει ή ακόμη και να καταθέσει τις προτάσεις του για κατάρτιση».

Υπενθυμίζουμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται ότι οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ. γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΒΜ (http://www.gsae.edu.gr). Οι ημερομηνίες των αιτήσεων ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ οπότε θα πρέπει να ενημερώνεστε μέσω αυτής ή από το site του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας (http://2iek-laris.lar.sch.gr/). Η προκήρυξη των νέων ειδικοτήτων γίνεται συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού πριν την έναρξη των μαθημάτων οπότε γίνονται και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις επιλογής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ας επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι και με την γραμματεία του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. στα τηλέφωνα 2410551904 & 2410553798.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις