ΛΑΡΙΣΑ

Αντιδράσεις για τους οικίσκους βιολογικού καθαρισμού στον Αγιόκαμπο

Σε ανακοίνωση της παράταξης Δώτιο Πεδίου του Δήμου Αγιάς, αναφέρονται τα εξής :

Αυτές τις μέρες βλέπουμε να σκάβουν   στην άμμο ,να τοποθετούν μεγάλες
δεξαμενές ,να τις μπαζώνουν ,να τις τσιμεντάρουν και από προχθές βλέπουμε να
γίνονται και υπέργειες κατασκευές .

Για όσους δεν γνωρίζουν  σε λίγο καιρό από την πλευρά της θάλασσας και κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης του Αγιοκάμπου και της Βελίκας θα κτιστούν 9 οικίσκοι που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του βιολογικού καθαρισμού των παραλίων .

Το αν συμφωνούμε ή αν έχουμε αντιρρήσεις λίγο ενδιαφέρει την δημοτική αρχή  μιας και η ίδια υπερψήφισε τις κατασκευές και όχι μόνο .Εμείς ενημερώσαμε και την αστυνομία και το λιμεναρχείο και όπως φαίνεται είναι καθ όλα νόμιμοι. Όμως συνεχίζει να υπάρχει μια μεγάλη αντίρρηση η οποία εκφράστηκε πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου Αγιάς αλλά και του πρώην δήμου Μελιβοίας .

Λόγω έλλειψης πολεοδομικών σχεδίων η ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης γίνεται επί χρόνια μόνο πάνω στον αιγιαλό σε βάρος της παραλίας .  Λόγω δε ιδιαίτερων τοπικών
κλιματολογικών συνθηκών   φτιάξαμε το λιμάνι του Αγιοκάμπου 2 φορές και τελικά
λιμάνι δεν έχουμε .

Δύο φορές έγινε η γέφυρα στον ρέμα Πουρί και μάλιστα πριν 3 χρόνια ,με τις κορδέλες  των εγκαινίων φρέσκιες κατάρρευσε ένα τμήμα της .2.000.000 ευρώ δόθηκαν πριν από χρόνια για τις αναπλάσεις Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου ρίχνοντας τόνους μπετού μέσα στην άμμο .

Τώρα θα γεμίσουν την παραλία με σπιτάκια αντλιοστάσια λυμάτων, με εξαερισμό στις μύτες των λουομένων !! Όμως αγαπητοί μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα .Το να ρίξεις μέσα στην άμμο ένα κιλό μπετό σε αυτήν μάλιστα την πανέμορφη παραλία πρέπει να το σκεφτείς πάρα πολύ καλά .

Δυστυχώς όμως την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του δήμου Αγιάς δεν την  ενδιαφέρει αν κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απορρόφηση
κονδυλίων. Η ολιγωρία στην μη υλοποίηση του πολεοδομικών  σχεδίων  της Βελίκας και
του Αγιοκάμπου οδήγησαν  τους μελετητές ξανά στην εύκολη λύση .

Λυπούμαστε  που βλέπουμε καθημερινά αυτή την  καταστροφή της πανέμορφης παραλίας μας. Αν αγαπητοί μου είχαν υλοποιηθεί τα πολεοδομικά σχέδια οι αγωγοί δεν θα περνούσαν από την άμμο αλλά από τους δρόμους της   πόλης που είχατε κάποτε οραματιστεί και το γνωρίζετε πολύ καλά.

Σας θυμίζουμε ότι  το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Μελιβοίας αποφάσισε
πλειοψηφικά το 2009 οι αγωγοί να μην γίνουν σύμφωνα με τους δρόμους των σχεδίων
αλλά με τους υφιστάμενους δρόμους  γιατί ξέρατε ότι πολεοδομικά σχέδια δεν θα
γίνουν ποτέ , αλλά ο βιολογικός των παραλίων των 20.000.000 ευρώ έπρεπε επειγόντως
για σας να γίνει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις