ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ζάρρας: Θέλουμε ένα δήμο Τεμπών χωρίς κοινωνικά παντοπωλεία, όπου οι άνθρωποι δε θα έχουν ανάγκη

Στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στις δράσεις του Δήμου Τεμπών, αναφέρθηκε, μιλώντας αποκλειστικά στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κ. Λάμπρος  Ζάρρας.

Όπως μας είπε «το Κοινωνικό Παντοπωλείο μετρά 4 χρόνια λειτουργίας και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, κ. Κώστα Κολλάτου, με σκοπό να στηρίξει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, απόρους και ευπαθείς ομάδες. Αυτή τη στιγμή, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο συμμετέχουν 60 οικογένειες, και είναι άνθρωποι που, προ κρίσης, δεν είχαν πρόβλημα. Καθημερινά υπάρχουν τηλέφωνα από ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ζητούν τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.»

Συνέντευξη στη Μαριαλία Μαγιάκου

Οι δράσεις του Δήμου για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους είναι πολλές. Όπως εξήγησε «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται στις χορηγίες επιχειρήσεων του Δήμου Τεμπών, αλλά και του Νομού Λάρισας. Ακόμη, προσπαθούμε με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο να φέρουμε τους δημότες κοντά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και θα θέλαμε ακόμα, μέσα από τη σελίδα σας, να ζητήσουμε τη στήριξη και άλλων επιχειρήσεων, συλλόγων και πολιτών, που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι συνεργάτες του, και εγώ προσωπικά ο ίδιος, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τους δημότες μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ως Κοινωνικό Παντοπωλείο βρεθήκαμε κάποια στιγμή και στο πλευρό  των προσφύγων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, στήριξε αυτούς τους ανθρώπους με τρόφιμα, ρούχα  και ιατροφαρμακευτικό υλικό.»

Οι δράσεις των φορέων του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν σταματάνε εδώ, αλλά γίνονται έργα που θα βοηθήσουν και στο μέλλον. «Καταρχήν, η επιθυμία μου είναι να μην υπάρχουν Κοινωνικά Παντοπωλεία, να μην υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν ανάγκη. Αυτό που πρέπει είναι η πολιτεία να δίνει τα εφόδια που χρειάζεται ο καθένας για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, χωρίς να στήνεται στην ουρά για ένα συσσίτιο.

Τώρα, σε ότι αφορά το κοινωνικό έργο του Δήμου, υπάρχει και το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για τους ηλικιωμένους. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών, που θα συμβάλει στην ενημέρωση των δημοτών για θέματα υγείας.»

Ο κ. Ζάρρας αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και πώς θα συμβάλει σε αυτή ο Δήμος. «Ένα από τα πλεονεκτήματα του Δήμου Τεμπών, όπως αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος σε συνέντευξη του, είναι η κοιλάδα των Τεμπών. Υπάρχει μια μελέτη που αφορά την αξιοποίηση της τουριστικά αλλά και θρησκευτικά.

Υπάρχει δέσμευση από την κατασκευάστρια εταιρία που αφορά τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αξιοποίηση και ανάδειξη της κοιλάδας, όπως και δέσμευση του πρωθυπουργού, που επισκέφθηκε την κοιλάδα και την Αγία Παρασκευή, ώστε να εντάξει την υλοποίηση του έργου σε ένα πρόγραμμα. Ήδη, μέσα από τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου, προσπαθούμε και μόνοι μας να αναδείξουμε την κοιλάδα των Τεμπών και το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί ποδηλατικός αγώνας που θα ξεκινήσει από την πηγή Δάφνης και θα τερματίσει στο Μαντείο των Δελφών.»

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον ημικόμβο του Πυργετού. Ο κ. Ζάρρας μας είπε ότι «σε ότι αφορά τον κόμβο, έχουμε ήδη πάρει τις δεσμεύσεις από το Υπουργείο Υποδομών και την κατασκευάστρια εταιρία, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν και η μελέτη και η δημοπράτηση που αφορά τον κόμβο. Ως δημοτική αρχή, από το 2011 ως σήμερα. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να κατασκευαστεί ολοκληρωμένος κόμβος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.»

Όσον αφορά το μέλλον του στην παράταξη του κ. Κολλάτου, ο οποίος ήδη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος το 2019, ο κ. Ζάρρας μας είπε ότι «έχουμε ακόμα 2 χρόνια ως τις δημοτικές εκλογές, με πολλή δουλειά και εργασία. Ω ς δημοτική αρχή πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ο δημότης περιμένει πολλά από εμάς. Βρισκόμαστε δίπλα του σε καθημερινή βάση και αφουγκραζόμαστε τους  προβληματισμούς του.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις