ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η περιπέτεια άρχισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας ξεκίνησε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας πρόγραμμα που εκπονεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Φιλιππούλης στο σύντομο χαιρετισμό του με τον οποίο άνοιξε η εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τα παιδία για τη συμμετοχή τους στη δράση της βιβλιοθήκης, δήλωσε ότι το θέμα της εκστρατείας για φέτος το καλοκαίρι είναι «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχία του προγράμματος και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που συμμετέχουν στην υλοποίησή του.

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Καθώς ολοκληρώνονται οι περιπέτειες παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειές τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2017gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις