ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της παράστασης «Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας»

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για  την πρεμιέρα της ανατρεπτικής παράστασης   «Η Αρπαγή της Βασιλαρχόντισσας» του Νίκου Σαμαρίνα, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 21:30 όπως επίσης την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουνίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών παραστάσεων που διοργανώνει το Θεσσαλικό Θέατρο: «Νύχτες Τέχνης» στην «Αυλή  του Μύλου».

Με αφορμή ένα ηπειρώτικο παραδοσιακό τραγούδι, ο Νίκος Σαμαρίνας στήνει μια παράσταση χωρίς λόγια, μόνο με μουσική και χορό, για την πάλη των τάξεων»

Διηγείται μέσα σε εβδομήντα λεπτά, την ιστορία του… πολιτισμένου κόσμου από καταβολής του.  Από τη μια ο πλούτος που έχει στο πλευρό του το κράτος και το παρακράτος, κάπου στη μέση ο γραφειοκράτης- στυλοβάτης τελικά κάθε μηχανισμού- και στην άκρη ο αδικημένος που κάποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί το δίκιο του και την αξιοπρέπειά του.

Και πάλι απ’ την αρχή… με την Τέχνη μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό να διεκδικεί το ρόλο της.

Η μακρά και πικρή ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη που επαναλαμβάνεται με την ίδια αγριότητα. Μια παράσταση «χειροποίητη», αυθεντική, που κοιτάει την αλήθεια κατάματα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Στοιχεία παράστασης:

Σενάριο- σκηνοθεσία- χορογραφίες: Σαμαρίνας Νίκος

Παίζουν και χορεύουν οι: Δήμος Πραντσίδης, Νίκος Σαμαρίνας, Δημήτρης Μπούτλας, Ζωή Σαραφείδου, Άννα Τσιάρα, Δημήτρης Βλάνδος, Γιώργος Γεροφώτης, Φανή Ζούκη, Μένη Τσιαπάρα, Χρύσα Γκονέλα, Γιάννης Ζέρβας, Λευτέρης Φουρκιώτης, Σταυρούλα Σδράνη, και ο Αποστόλης Ντόμαλης, και τραγουδά επί σκηνής η Ελένη Σαμαρίνα.

Τα τραγούδια της παράστασης ηχογράφησαν οι μουσικοί: Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Μάριος Σαρακατσιάνος (λαούτο- τραγούδι), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά).
Φωτισμοί: Δώρα Παπαδούλη.

Φωτογραφίες: Αποστόλης Ντόμαλης.

Επεξεργασία ήχου: Μπάμπης Χαρίτος.

Επεξεργασία εικόνας: Άγγελος Καστώρης.

Παραγωγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος 2017.

Τιμές Ταμείου: Κανονικό 13 ευρώ – 10 ευρώ φοιτητικό, παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων.

Δείτε το trailer της παράστασης : https://www.youtube.com/watch?v=iOfVs617-08&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις