ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ανασφάλεια νιώθουν για το μέλλον τους οι νέοι της Λάρισας – Διαβάστε τι απαντούν

«Αβέβαιο», «Δύσκολο», «Θέλει υπομονή και προσπάθεια». Αυτές είναι οι κυριότερες λέξεις με τις οποίες περιγράφουν οι νέοι της Λάρισας το μέλλον τους, απαντώντας σε σχετική έρευνα του onlarissa.gr

Η Κωνσταντίνα δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα της. Όπως μας λέει «το μέλλον μου είναι αβέβαιο. Ναι, αυτή τη στιγμή έχω δουλειά, και, για τα σημερινά δεδομένα, πάει καλά. Αύριο δεν ξέρεις τι γίνεται. Αλλά δεν τα παρατάμε.»

Ο Γιάννης έχει σπουδάσει σχέδιο επίπλου. «Ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό. Δουλεύω  με σύμβαση σε εγκαταστάσεις  φυσικού αερίου. Όσο ανανεώνεται η σύμβασή μου έχω δουλειά. Μετά βλέπουμε.»

Ο Θάνος και η Βίκυ είναι φυσικοθεραπευτές, αλλά δουλεύουν σε καφετέρια. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν μπορείς να πεις «θα κάνω αυτό που σπούδασα ή τίποτα». Με  3-4 μασάζ τη βδομάδα δεν ζεις, πρέπει να κάνεις  και άλλη δουλειά.»

Η Ρία τελειώνει τις σπουδές της σε ένα χρόνο. «Μαθηματικός, αλλά δεν πιστεύω ότι θα διοριστώ ποτέ. Τη βλέπω την κατάσταση. Θα συνεχίσω και μετά τις σπουδές να δουλεύω στον παιδότοπο, όπως  κάνω τώρα και βλέπουμε. Κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα. Υπομονή θέλει.»

Ο Αχιλλέας ανήκει σε μια άλλη κατηγορία των νέων της πόλης. «Εγώ είμαι άνεργος. Υπάρχουν στιγμές που με παίρνει από κάτω, σκέφτομαι τα χρόνια που περνάνε, πώς θα κάνω οικογένεια, πώς θα ζήσω. Δεν μπορώ να στηρίζομαι στους γονείς μου για πάντα. Αλλά που θα πάει, δεν θα είναι για πάντα έτσι. Σωστά;»

Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα. Όλοι το βλέπουν και το ζουν. Αλλά υπάρχει για όλους μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα. Παλεύουν τώρα και ελπίζουν ότι όλα στο μέλλον θα γίνουν καλύτερα.

Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις