ΛΑΡΙΣΑ

Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Τεμπών ο Νίκος Παπαδόπουλος

Στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δήμου Τεμπών βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδεύοντας κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Λιόντο .

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισκέφθηκε το Συκούριο, το Πουρνάρι, την Ελάτεια, τους Γόννους και το Μακρυχώρι όπου διαπίστωσε την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής οι οποίες αφορούν κυρίως στις ελιές, στις αμυγδαλιές, στις βερικοκιές, στα σιτηρά και κηπευτικά, στο καλαμπόκι, στα αμπέλια και στα τριφύλλια.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνομίλησε με πληγέντες παραγωγούς συστήνοντας τους να υποβάλλουν δηλώσεις εντός δεκαπέντε ημερών και να προβούν στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

Επιπλέον, ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη για έγκαιρες και τάχιστες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ενώ ανέφερε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ 200 προσλήψεις για έκτακτες ανάγκες από τις οποίες οι 10 αφορούν τον Νομό Λάρισας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία αρκετά εποικοδομητική συζήτηση για τον ρόλο και την λειτουργία του ΕΛΓΑ ως βασικό Οργανισμό ασφάλισης των αγροτών, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη αναθεώρησης και διεύρυνσης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτονται όλοι οι κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής λαμβάνοντας υπόψη περισσότερα αίτια τα οποία οδηγούν στην απώλεια της φυτικής παραγωγής και κατ’ επέκταση του αγροτικού εισοδήματος.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον κ. Γούση και κ. Μίγα, το οποίο εξέφρασε την συμπαράστασή του στους πληγέντες παραγωγούς, δηλώνοντας ότι φέτος αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τις καλλιέργειες, πράγμα το οποίο διαπιστώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας με τις αναγγελίες των ζημιών να διπλασιάζονται φέτος στις 500 περίπου από τις 250 πέρυσι.

Τέλος, το Αγροτικό Τμήμα δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών έτσι ώστε να μην πάνε χαμένοι οι κόποι τους αλλά να διασφαλίζονται η παραγωγή και το εισόδημά τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις