ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή: «Για να μάθει ο λαός την αλήθεια»

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση στο Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία με στόχο -όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση- να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, μια καθυστέρηση που, όπως λέει, προκάλεσε πολύ μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία.

Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στα ύψη, αφού από τη μία πλευρά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη συμφωνία και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως «παρά το ότι ψήφισε ένα σκληρότατο τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα μέχρι το 2022 και πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δεν πήρε καμία ουσιαστική, θετική απόφαση για το χρέος, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του για να το ψηφίσουν».

«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα»

«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα. Για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις