ΛΑΡΙΣΑ

Ηλικιωμένοι μαθαίνουν να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές

To KEK/IMEΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, υποδέχεται με πολύ μεγάλη χαρά, δημότες της Τρίτης Ηλικίας προκειμένου να καταρτιστούν σε θέματα πληροφορικής. Η κατάρτιση υλοποιείται από το δήμο Λαρισαίων, στα πλαίσια του έργου “H ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ”, ενώ το KEK/IMEΓΣΕΒΕΕ παραχωρεί δωρεάν τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες πληροφορικής.

Η Τρίτη Ηλικία μπορεί να είναι μία ευχάριστη περίοδος με ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση.

Μετά την απομάκρυνσή τους από την παραγωγική διαδικασία, τα άτομα Τρίτης Ηλικίας έχουν χρόνο να κάνουν πράγματα που αδυνατούσαν στο παρελθόν, μπορούν να αναπτύξουν σε διαφορετικό βαθμό ικανότητες και δεξιότητες, να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και ταλέντα.

Η δημιουργική απασχόληση ατόμων Τρίτης Ηλικίας αποτελεί βασικό μέσο για την κινητοποίηση των ηλικιωμένο, για προβληματισμό, δράση, κοινωνική συναναστροφή, ενδιαφέρον, καθώς δημιουργεί αίσθημα αυτοεκτίμησης, σεβασμού και αποδοχής του άλλου

Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι δράσεις του ΚΕΚ/ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δεν εξαντλούνται στην παροχή υπηρεσιών σε εργαζόμενους, εργοδότες, αυτοαπασολούμενους, ανέργους, επιχειρήσεις. Προσπαθώντας να απαντήσει στις ανάγκες όλων των ηλικιακών ομάδων, προσφέρει στους δημότες Τρίτης ηλικίας ευκαιρίες για μάθηση, μέσα από την προσφορά των πλήρως εξοπλισμένων εργαστηρίων πληροφορικής, για την υλοποίηση αντίστοιχων σεμιναρίων.

Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη για την πρωτοβουλία του και την εμπιστοσύνη στο φορέα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις